İdare Hukukuna Giriş Prof. Dr. Kemal Gözler, Prof. Dr. Gürsel Kaplan  - Kitap
29. Baskı, 
Eylül 2023
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
444
Barkod:
9786256559219
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
270,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Diğer Baskılar
11. baskı
Eylül 2009
20,00
0 (%100)
Kitabın Açıklaması
İdare Hukukuna Giriş başlıklı bu kitap, lisans öğrencilerine yönelik olarak hazırlanmış bir "ders kitabı "dır. Bu kitapta konular lisans öğrencilerinin anlayabileceği bir açıklıkta işlenmiş. Konuların fazla ayrıntılarına girilmemiş.
Bu kitapta bazı yeni yöntemler kullanılmış. Her bölümde o konuyla ilgili bazı ayrıntı sayılabilecek bilgiler, metin içinde verilmek yerine, metinden ayrı "KUTU" lar içinde verilmiş. Keza metin içinde verilen bilgiler, bazı yerlerde ayrıca "TABLOLAR" hâlinde özetlenmiş. Aynı şekilde, metin içinde yapılan bazı sınıflandırmalar, "ŞEMA" olarak da gösterilmiş.
Bu kitap, aynı Yayınevinden çıkmış idare Hukuku Dersleri' isimli kitaptan özetlenmiş. Konuyla ilgili daha geniş bilgi edinmek isteyenler adı geçen kitaba bakılabilir.
21 Ocak 2017 tarih ve 6771 sayılı Anayasa Değişikliği Kanunu 9 Temmuz 2018 tarihinde bütün hükümleriyle birlikte yürürlüğe girmiş. Söz konusu Anayasa Değişikliği Kanunuyla idarî teşkilatımızda ve idarenin düzenleyici işlemlerinde çok önemli değişiklikler yapılmış. Yine bu değişikliklere uyum sağlamak amacıyla yürürlükte olan pek çok kanunumuzda da değişiklik yapılmış. Keza 9 Temmuz 2018'den sonra çıkarılan Cumhurbaşkanlığı kararnameleriyle gerek Cumhurbaşkanlığının, gerek bakanlıkların, gerekse çeşitli kamu kurumlarının teşkilatlarında ve görev ve yetkilerinde çok önemli değişiklikler gerçekleştirilmiş.
Kitabın bu baskısı bütün bu değişliklere göre güncellenmiş. Özellikle kitabın "idarî teşkilat" ve "idarenin düzenleyici işlemleri" bölümleri baştan sona tekrar yazılmış.
Kitabın Konu Başlıkları
.
İdare ve İdare Hukuku
.
İdarî Teşkilât
.
İdarî İşlemler
.
İdarenin Faaliyetleri
.
İdarenin Hareket Araçları
.
İdarenin Sorumluluğu
.
İdarenin Denetlenmesi
Kitapla İlgili Kategoriler