Bebeklik ve İlk Çocukluk Döneminde (0–36 AY) Gelişim Duyuların Gelişimi ve Desteklenmesi Müdriye Yıldız Bıçakcı  - Kitap
Bebeklik ve İlk Çocukluk Döneminde (0–36 AY) Gelişim

Duyuların Gelişimi ve Desteklenmesi

1. Baskı, 
Ocak 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
0
Barkod:
9786054757947
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Ebeveynlerin ve eğitimcilerin bu dönem çocuklarının gelişim özelliklerini bilerek gelişimsel olarak desteklemeleri önemlidir. Bu düşünce ile kitabın birinci kısmında beyin ve sinir gelişimi, bebeklik ve ilk çocukluk döneminde olan tipik ve atipik gelişim gösteren çocukların gelişim özellikleri, gelişimsel değerlendirme ve izlem ile erken müdahale programlarına yer verilmiştir.
Çocuklar duyularıyla öğrenmekte ve gelişmektedir. Bu nedenle bebeklik ve ilk çocukluk döneminde somut öğrenmeyi destekleyen duyular ve duyuların gelişimi büyük önem taşır. Bu düşünce ile kitabın ikinci kısmı duyu gelişimi olup, duyu gelişimi, gelişim kuramları ve eğitim programlarında duyu gelişimi, özel gereksinimli bebekler ve çocuklarda duyu gelişimi, prematüre bebekler ve duyu gelişimi, duyu destekleyici ortam ve duyu materyalleri, duyusal deneyimler ile bebeklik ve ilk çocukluk dönemi çocuklarına yönelik duyu temelli etkinlikler bölümlerine yer verilmiştir.