Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemine Göre  Anayasa Hukuku Uygulamaları Dr. Öğr. Üyesi Ferhat Uslu, Dr. Öğr. Üyesi Firdevs Yüzbaşı Tobaz  - Kitap
Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemine Göre

Anayasa Hukuku Uygulamaları

5. Baskı, 
Eylül 2022
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
576
Barkod:
9789753687737
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
450,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
"Anayasa Hukuku Uygulamaları" adlı bu kitap, Anayasa Hukuku Genel Esaslar-Anayasa Hukuku I ve Türk Anayasa Hukuku-Anayasa Hukuku II derslerinin anlaşılmasını kolaylaştırmak amacıyla yardımcı ders kitabı olarak tasarlanmış. Doğru/yanlış olarak cevaplandırılabilecek sorulardan, cevabı "Yanlış" olanlar için soru çözümüne ilişkin açıklamalar eklenerek, okuyucunun bu sorularla ilgili daha derinlikli bilgi sahibi olması hedeflenmiş.
Kitapta yer verilen bütün konular 9 Temmuz 2018 tarihinden itibaren ülkemizde geçerli olan "Cumhurbaşkanlığı Hükûmeti Sistemi"ne uygun olarak anlatılmış. Ayrıca 21 Ocak 2017 tarihli Anayasa değişikliğinden önceki ve sonraki düzenlemeler karşılaştırmalı olarak anlatılmak suretiyle konuların daha iyi öğrenilmesi amaçlanmış. Günümüzde niteliğin artırılmadıkça hukuk fakültesi diplomalarının anlamsız hale gelmesi karşısında sağlam bir teorik bilgi birikimi yanında karşılaşılan sorunlar için pratik çözüm önerileri sunma yeteneğinin geliştirilmesi gerektiği değerlendirilmektedir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Okuma Parçaları
.
Uygulama Çalışmaları
.
1982 Anayasası'nda Yapılan Değişiklikler
.
Güncel ve Dipnotlu 1982 Anayasası
.
Çoktan Seçmeli Sorular
.
Doğru–Yanlış Şeklinde Cevaplandırılabilecek Sorular
.
Türkçe–İngilizce Hukuk Terimleri Sözlüğü
.
Türkçe Anayasa Hukuku Sözlüğü
Kitapla İlgili Kategoriler