Kobi'lerde UFRS'ye Uygun Finansal Raporlama Doç. Dr. Sami Karacan  - Kitap

Kobi'lerde UFRS'ye Uygun Finansal Raporlama

1. Baskı, 
Ekim 2009
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x23
Sayfa:
300
Barkod:
9786055936242
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Uluslararası alanda ortak bir muhasebe dili oluşturma temel amacına bağlı olarak ortaya çıkan UFRS'nin kullanımı giderek yaygınlaşmaktadır. Birçok ülke kendi muhasebe standartları ile UFRS'ler arasında harmonizasyon yapmaktadır. Avrupa'da hisse senetleri borsada işlem gören birçok işletme finansal tablolarını UFRS'ye göre hazırlamaya başlamıştır.
Buna paralel olarak Türkiye dâhil birçok ülke kendi muhasebe sistemlerini UFRS'lere göre düzenlemeye ve hatta uygulamaya başlamıştır. Türkiye'de Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) 01.01.2005 tarihinden itibaren SPK'ya tabi şirketlerin UFRS'ye uyumlu şekilde muhasebe kayıtları tutmasını zorunlu kılmıştır. Türkiye Muhasebe Standartları Kurulu'nun (TMSK) çıkardığı Türkiye Finansal Raporlama Standartları (TFRS) UFRS'leri tam set olarak kabul etmiştir. Türk Ticaret Kanunu Taslağı da muhasebe uygulamalarında TMSK standartlarını referans göstermektedir.
KOBİ'lerde UFRS'ye Uygun Finansal Raporlama adıyla, KOBİ niteliğindeki işletmelerin Tekdüzen Hesap Planına uygun düzenledikleri finansal raporları, Uluslararası Finansal Raporlama Standartları çerçevesinde nasıl düzeltip düzenleyecekleri ve bu düzenlemeleri muhasebe kayıtlarında hangi he–saplarda izleyeceklerini göstermeleri gerektiğini ortaya koyma temel amacıyla sunulan bu çalışmanın akademisyenlere, konuyla ilgilenenlere ve uygulamacılarına faydalı olmasını dilerim.