Ölüm ve Cismani Zarar Hallerinde Zararın ve Tazminatın Hesap Edilmesi Sempozyumu Nuri Erişgin  - Kitap

Ölüm ve Cismani Zarar Hallerinde Zararın ve Tazminatın Hesap Edilmesi Sempozyumu

1. Baskı, 
Ocak 1994
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x23
Sayfa:
237
Barkod:
9789755370446
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
70,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Ölüm ve cismani zararlarla ilgili olarak hüküm altına alınması gereken manevi tazminat konusu, Borçlar Kanununun 47. maddesinde yer alan son derece kısa bir maddedir. Madde ile ilgili olarak yazılan eserler ve Yargıtay kararları incelendiğinde bugünkü uygulamada manevi tazminat kavramının tam bir açıklığa kavuşmadığı görülmektedir.
Manevi tazminat takdirinde kesin ölçülerin bulunmayışı, ister istemez benzer uyuşmazlıklarda farklı sonuçlar yaratır. Manevi tazminatın miktarı konusunda da yasaya kesin bir ölçü konulmamıştır, konulamaz da. Bir hakimin takdir ölçüsünün, başka bir hakimin takdir ölçüsünden farklı olması doğaldır. Hatta birçok olayda, maddi tazminatta bile kesin bir ölçütten bahsetmek imkânsızdır.
Avukat Ergun Orhungöz'ün kaleme aldığı Ölüm ve Cismani Zararlarda Manevi Tazminat isimli kitabının Kararlar bölümünde mümkün olduğunca, Yargıtay'ın manevi tazminat konusundaki kararlarının uygulamaya esas teşkil edenleri üzerinde durulmuştur. Bu kararların bir kısmı eski tarihli olsa da, uygulamanın ilke ve esaslarını içermeleri bakımından özenle seçilmiştir. Ayrıca, daha iyi anlaşılmaları için konu ile yakından ilgili bazı kararlar kısaltılarak değil, tam metin halinde sunulmuştur.
Ölüm ve Cismani Zararlarda Manevi Tazminat, hukukta teori ve pratiğin ayrılmaz bütünlüğüne inananlar için temel bir kaynak olacaktır.