Devre Analizi – 2 97'si Çözümlü, 162 Örnek Prof. Dr. Mehmet Önder Efe  - Kitap

Devre Analizi – 2

97'si Çözümlü, 162 Örnek

2. Baskı, 
Kasım 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
301
Barkod:
9789750230929
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Kitabın Fiyatı:
235,00
İndirimli (%68):
75,00
Stoktan hemen gönderilir.
Kitabın Açıklaması
Gözden geçirilmiş ve güncellenmiş 2. baskısı yapılan kitabın ilk baskısı, kitabın ilk cildi olan Devre Analizi - 1 ile birlikte Türkiye Bilimler Akademisi (TUBA) Kayda Değer Eser (Mansiyon) Ödülüne layık görülmüştür.
Kitap, Elektrik ve Elektronik Mühendisliğinin İletişim, Elektronik, Kontrol, Otomasyon, Sinyal İşleme ve Enerji dallarının herhangi birinde uzmanlaşmak isteyen öğrencilere yardımcı olacak şekilde hazırlanmıştır. Eserde RLC devrelerinin matris cebri ile analizi, sinüzoidal sürekli hal analizi, üç fazlı devreler, Laplace dönüşümü ve Laplace dönüşümüyle devre analizi ele alınmakta, frekans alanında devre analizi, iki kapılı devreler ve blok diyagramlar konuları örneklerle incelenmektedir. Özellikle transfer fonksiyonları ile gösterilen devre ve sistemlerin sinüzoidal sürekli hal, kararlılık ve frekans alanı niteliklerini ayrıntılarıyla ele alan bu eser, transfer fonksiyonları ve durum uzayı gösterimi arasındaki ilişkileri de kavramsal bütünlüğe uygun bir biçimde irdelemektedir.
Üniversitelerdeki “Devre Analizi II” dersine uygun olarak hazırlanan ve pek çoğu sınav sorusu olmuş 97'si çözümlü, toplam 162 örnek içeren bu eser öğrencilerin ve öğretim elemanlarının beklentilerini karşılayacak derinlikte hazırlanmış olup sade bir dille kaleme alınmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
RLC Devrelerinin Matrislerle Analizi
.
• Sinüzoidal Sürekli Hal Analizi
.
Üç Fazlı Devreler
.
Laplace Dönüşümü
.
Laplace Dönüşümü ile Devre Analizi
.
Transfer Fonksiyonları
.
Frekans Alanında Devre Analizi
.
Bode Çizgeleri ve Süzgeçler
.
Fourier Serileri ve Harmonik Analiz
.
İki Kapılı Devreler