Bankacılığın Kırmızı Çizgileri Mustafa Akın  - Kitap

Bankacılığın Kırmızı Çizgileri

1. Baskı, 
Mart 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
1323
Barkod:
9786058572317
Kapak Türü:
Ciltli
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu çalışmada; Bankacılık Kanunu'ndaki bankacılık suçları ile Bankacılık Kanunu dışındaki diğer Kanunlardaki dolaylı bankacılık suçlarının amacına uygun şekilde anlaşılıp uygulanması için gayret gösterilmiştir. Çalışma iki kısımdan oluşmaktadır.
Birinci bölümde; 5411 sayılı Bankacılık Kanunu'ndaki, 11 adet doğrudan bankacılık suçları ve ilgili hükümleri incelenmiştir. Ayrıca, Bankacılık Kanunundan kaynaklanan bu suçlara ilişkin yargılama usulleri, başvuru ve katılım, itiraz ve bildirim, özel görev, bilirkişi incelemesi, infaz, özel soruşturma ve kovuşturma ile Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin dostane çözüm önerisine ilişkin hükümlerin açıklamalarına yer verilmiştir.
İkinci bölümde ise; 5411 sayılı Bankacılık Kanunu dışındaki diğer kanunlarda geçen dolaylı bankacılık suçları konu edinilmiştir. İncelemede; yasa metninden sonra gelen açıklamalarda, konunun yorumundan kaçınılmış olup, yalnızca uygulama açısından genel kabuller belirtilmiştir.
Çalışmaya ışık tutması bakımından konuyla ilgili olarak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Kararları, Anayasa Mahkemesi Kararları, Yargıtay Ceza Genel Kurul Kararları, Yargıtay Daireleri Kararları, Danıştay Kararları, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Kararları ve özellikle İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi başta olmak üzere yerel mahkeme kararlarının ilgili madde açıklamasının altına eklenmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
5411 Sayılı Bankacılık Kanunundaki Bankacılık Suçları
.
Diğer Kanunlardaki Dolaylı Bankacılık Suçları
.
5464 Sayılı Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunundaki Bankacılık Suçları
.
1211 Sayılı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Kanunundaki Bankacılık Suçarı
.
5237 Sayılı Türk Ceza Kanunundaki Bankacılık Suçları