Tutumların Ölçülmesi ve SPSS ile Veri Analizi Ezel Tavşancıl  - Kitap

Tutumların Ölçülmesi ve SPSS ile Veri Analizi

5. Baskı, 
Eylül 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
230
Barkod:
9786051337401
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Eğitimciler, psikologlar ve sosyologlar insan davranışlarına etki eden, onunla ilişkisi olan değişkenleri bilmek, anlamak ve ölçmek istemişler ve isteyeceklerdir. Bu kitabın konusu olan tutum da bu değişkenlerden biridir. Tutumlar, doğuştan değil, sonradan, zamanla öğrenme yolu ile edinilmektedir.
Tutumların oluşmasında ve değişmesinde eğitim kurumlarının ve öğretmenlerin çok büyük etkileri vardır. Tutumları ölçen ölçme araçlarının geliştirilmesi de tutumların bilimsel yöntemlerle incelenerek daha tutarlı bir tutumlar kuramının oluşmasına yol açmakta ve kişiler hakkındaki çeşitli kararlarda tutum puanlarının kullanılmasına da olanak vermektedir.
Kitapta ölçme ile ilgili temel kavramlar; ölçme ve ölçme gereksinimi, ölçme türleri, ölçme hatası, ölçmede çok önemli olan güvenirlik, geçerlik; tutum, tutumu oluşturan temel öğeler, tutumların oluşması, tutumların değişmesi, tutum kuramları, tutum davranış ilişkisi; tutum ölçme yaklaşımları; tutum ölçekleri geliştirilirken kullanılabilecek veri analizleri için SPSS10.0 paket programındaki temel komutlar basamaklar halinde verilmiştir.