Gelişim Psikolojisi – 1 Doç. Dr. Uğur Gürgan  - Kitap

Gelişim Psikolojisi – 1

1. Baskı, 
Mayıs 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
264
Barkod:
9786057846075
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Gelişim Psikolojisi -1 kitabı; yaşamdan örneklerle, açık ve öyküleştirilmiş etkileyici anlatımıyla çocuk ve ergen gelişimine ışık tutmaktadır. Kitap, çocuk ve ergen gelişimi ile ilgili güncel bilgileri net, tutarlı ve bilimsel bir yaklaşımla okuyucusuna sunmaktadır.
Bu eserde; gelişimle ilgili temel kavramlar ve gelişim kuramları, çocukların gelişim dönemleri çerçevesinde ve güncel bilgiler ışığında titizlikle kaleme alınmış. Bedensel, bilişsel, ahlaki, kişilik ve sosyal/duygusal alanlardaki gelişim ve bu alanların birbirleriyle olan etkileşimi özgün ve doyurucu bir tarzla irdelenirken aynı zamanda çocuk gelişimindeki kuramsal, kültürel, bireysel ve toplumsal farklılıklar örnekleriyle ortaya konularak bu çoğulcu bakış açıları da karşılaştırmalı bir şekilde tartışılmıştır. Her konu, alanında yetkin uzmanlar tarafından, yurt dışında ve yurt içinde yapılmış araştırmaları içerecek şekilde kapsamlı ve kolay anlaşılır bir üslupla yazılmış. Bu niteliği ile Gelişim Psikolojisi 1; eğitim, sosyoloji, psikoloji ve felsefe alanında öğrenim gören lisans ve lisansüstü öğrenciler için yararlı bir kaynaktır. Ayrıca, çocuk ve ergen gelişimi ile ilgilenen öğrenciler, araştırmacılar, akademisyenler ve anne-babalar kendi yaşantılarıyla okudukları arasında ilişkiler kurarak çocuk ve ergen gelişimi ile ilgili yararlı bilgileri öğrenme fırsatına bu kitapla sahip olacaklardır.
Gelişim Psikolojisi 1 ve Gelişim Psikolojisi 2 kitaplarının; rehberlik ve psikolojik danışmanlık, okul öncesi eğitimi, çocuk gelişimi, sosyoloji ve felsefe alanında önemli ders kitapları olması nedeniyle kısa bir sürede "Gelişim Psikolojisi 1-2" dersleri kapsamında rehber kitaplar hâline geleceği düşünülmektedir.
(Tanıtım Bülteninden)