Malazgirt'ten Vatana Anadolu Selçuklu Devleti Tarihi Yrd. Doç. Dr. Zeki Atçeken, Yrd. Doç. Dr. Yaşar Bedirhan  - Kitap
Malazgirt'ten Vatana

Anadolu Selçuklu Devleti Tarihi

2. Baskı, 
Eylül 2023
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
307
Barkod:
9789758890156
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
229,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Büyük Türk Sultanı Alp Arslan'dan kesin olarak fetih emrini alan değerli Türk komutanları, dört bir yandan Anadolu'ya girerek her tarafı taradılar. Fakat bu harekât kesinlikle bir istilâ hareketi değildi. Atalarımızın en büyük arzuları, bu güzel ülkeyi yakıp yıkmak yerine, Türk-İslâm sen tezi ile müzeyyen kılmak ve yeni bir medeniyet alanı haline getirmekti. Yani fethi gerçekleştirmekti. Bunu gerçekleştirmek için de çok yorucu bir çalışma yapmak zorunda kaldılar. Malazgirt Zaferi ile açılan Anadolu kapılan bir daha kapanmadı.
İslâm'ın kılıcını taşıyan Türkler, İslâm'ın nimet erini bundan mahrum olan ülkelere götürmeye çalıştıkları bir sırada, bütün Batı âlemi Haçlı adıyla birleşerek Anadolu'ya saldırdılar. Fakat bunların karşısında imân ve ümitlerini hiç bir aman yitirmeyen ecdadımız, top yekûn bir mücadele ile vatanlanı korumuşlar ve Haçlıların çoğuna, bu topraklan mezar yapmışlardır. Artık XII. yüzyılın başlarında Anadolu'nun ismi, Batı kaynaklarında Turquiedır.
Alâeddin Keykubâd zamanında, Anadolu Selçuk lu Devleti cihan devleti olmuş, Türkiye'nin her tarafı sosyal müesseseler ile donatılmış, ilim en yüksek zirvesine ulaşmıştır. Bu kadar sağlam temeller üzerine oturan devleti Moğollar birden bire yıkamamışlar, yıktık zannettikleri bir zamanda da uçlarda yeni bir hayat başlamıştır. Bunlardan Osmanlıların yıldızı daha da parlak doğmuş, hayat suyunu Selçuklulardan alarak, müesseselerini bu temel üzerine, fakat daha mükemmel bir şekilde kurmuşlardır. (Tanıtımdan)