Tüm Havacılar İçin Ekip Kaynak Yönetimi Dr. M. Melih Başdemir  - Kitap

Tüm Havacılar İçin Ekip Kaynak Yönetimi

1. Baskı, 
Mart 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
145
Barkod:
9786052426555
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
174,50
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap başta havacılar olmak üzere, EKY ile ilgilenen herkesin rahatlıkla okuyup anlayabileceği, bilgi edineceği ve kaynak kitap olarak kullanacağı bir kitaptır. Kitapta, şahsımın 30 yıllık "uçucu ve akademisyen" tecrübesi ile yalın dilde yazılmış EKY anlatımı bulunmaktadır. Kitapta bulunan konular derin bir akademik araştırma ile anlatılırken, söz konusu akademik altyapı, uçuş operasyonlarına ait güncel örneklerle zenginleştirilmiş.
Kitap en basit şekliyle EKY'nin kendi dilimizde ne olduğunu anlatmaktadır. Bu kitaptan, ders anlatmak amacıyla EKY eğitmenleri, üniversitelerdeki öğretim görevlileri, EKY'yi öğrenmeye çalışan havacılık bölümü öğrencileri, uçuş eğitimi alan pilot adayları, havacılık sektörü içinde yer alan kabin ekipleri, dispeçler, hava trafik kontrolörleri, yer hizmet görevlileri, tecrübeli ve tecrübesiz tüm pilotlar ve pilot adayları faydalanabilirler.
Kitap, EKY'nin kavramsal hiyeraşisini anlatacak sekide tasarlanmış. Öncelikle EKY'nin ne olduğundan bahsedilmiş, sonrasında da EKY'nin ana konusu olan insan ve insan performansı hakkında bilgi verilmiş. Kitabın ilerleyen bölümlerinde ise EKY'nin alt başlıkları olan Uçuculuk ve Uçuş Disiplini, Durumsal Farkındalık, Karar Verme, Tehdit ve Hata Yönetimi, Dikkat Yönetimi, Bitkinlik ve Uyku Düzeni, Takım Çalışması, İletişim, Liderlik, Stres Yönetimi ve EKY'nin havacılık dışındaki diğer sektörlerde olan uygulamaları anlatılmış. Kitabın Ekler bölümünde ise EKY'nin örnek senaryolar üzerinden değerlendirildiği, kurgulanmış (gerçek olmayan) örnek olaylardan bahsedilmiş.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Ekip Kaynak Yönetimi (EKY) Nedir?
.
Uçuculuk(Airmanship)
.
İnsan Faktörü
.
Dikkat Yönetimi ve Gözlem
.
Durumsal Farkındalık(DF) ve Karar Verme
.
Tehdit ve Hata Yönetimi(TEHY)
.
EKY'de Stres ve Stres Yönetimi
.
Uçuşta Uykusuzluk ve Yorgunluk(Fatigue)
.
EKY'de Sosyal Beceriler
.
EKY'nin Diğer Endüstrilerde Kullanımı