Türkiye Nereye Gidiyor? Akademi ve Hukuk Üzerine Gözlemler ve Eleştiriler Prof. Dr. Kemal Gözler  - Kitap

Türkiye Nereye Gidiyor?

Akademi ve Hukuk Üzerine Gözlemler ve Eleştiriler

1. Baskı, 
Mart 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
656
Barkod:
9786257983792
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu kitapta yer alan 30 küsur makale, 2019 yılında, internet ortamında yayınlanmış. Kalıcı olmaları ve derli toplu bir arada bulunmaları bakımından makalelerin bir kitapta toplanmasıyla bu kitap ortaya çıkmış.
Makalelerden bazıları doğrudan doğruya ülkedeki siyasî iktidarın şiddetli bir eleştirisi niteliğinde. Bazılarında ise isim vererek bazı kişi ve kurumlar eleştiriliyor. Türkiye'de genel eleştiri yapma geleneği az ya da çok varsa da, isim belirterek eleştiri yapma geleneği yoktur. Türkiye'de sanki sistemi uzaydan gelenler kurdu ve onlar işletiyor gibi isim belirtmeden genel olarak sistem eleştirilir. Eleştirilmesi gereken kişilerin isimleri gizlenir. İsim verdiğinizde şimşekleri üzerinize çekersiniz. Türkiye'de isim vererek eleştiri yapmak, ateşle oynamak kadar tehlikelidir.
Neden bu riskli yazıları yazdım? Beni bu makaleleri yazmaya iten şey ne?
Bu sorulara verebilecek bir cevabım yok. Neden yazdığımı bilmiyorum.
Bu makaleleri önceden plânlayarak, isteyerek yazmadım, içimden gelen ses, "yaz" dediği için yazdım. Belki yazmasam, belki sussam, benim açımdan daha iyi olurdu. Ama susamadım. "Neden yazdın" sorusuna verebileceğim nihaî cevap "susamadığım için yazdım" cevabımdan ibarettir. Bunlar susamamanın yazılarıdır.
(Önsözden)