Kamu İhale Hukukuna İlişkin Yerleşik Danıştay İçtihatları Serdar Kar  - Kitap

Kamu İhale Hukukuna İlişkin Yerleşik Danıştay İçtihatları

Serdar Kar (Editör)

1. Baskı, 
Nisan 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
584
Barkod:
9786057858009
Kapak Türü:
Ciltli
Fiyatı:
910,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'nun getirmiş olduğu yeni kamu ihale sisteminde kural olarak idareye şikayet, şikâyet sonrasında ise Kamu İhale Kurumu'na itirazen şikâyet yoluna başvurulması zorunlu idari başvuru yolu olarak kabul edilmiştir.
Kanunun getirmiş olduğu bu yeni sistem sonrasında ayrı bir uzmanlık alanı olarak ortaya çıkan kamu ihale uyuşmazlıkları daha da çeşitlenmiştir. 4734 sayılı Kanuna tabi olan ve olmayan (istisna ihaleleri) ihalelerin bir arada yürütüldüğü bu sistemde, ihale işlemlerine karşı dava açılmadan önce zorunlu idari başvuru usulü kabul edildiğinden, ihale uyuşmazlıklarıyla karşı karşıya kalan ilgililer karmaşık ve ayrıntılarla dolu bu yolda birçok usulî eksiklik nedeniyle hak kaybına uğrayabilecek durumdadırlar.
Bu nedenle kitap da artık ihale hukukunda yerleşik hale gelmiş olan Danıştay içtihatlarını konu konu ve madde madde tasnif edilerek ayrılmış, ilgili kanun maddesinin altında okuyucunun istifadesine sunulmuş.. Bu sayede kamu ihalelerine katılıp, teklifleri değerlendirme dışı bırakılan ya da aşırı düşük savunmaları kabul edilmeyen ilgililer hangi yol ve yöntemlere başvurabileceğini kolayca anlayabileceklerdir.
Kitap da yer alan Danıştay kararları 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'na uygun şekilde anonimleştirilmiş. Ancak unutulmamalıdır ki, kararlarda önemli olan hukuki değerlendirme kısmıdır. Kararların hukuki değerlendirme kısmı ait olduğu maddeye ilişkin yerleşik hale gelen uygulamayı göstermektedir.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Genel Hükümler
.
Uygulama İlkeleri
.
İhaleye Katılım Kuralları
.
İhale Süreci
.
İhale Usulleri ve Uygulaması
.
İhalenin ve Ön Yeterliğin İlânı, İhale Dokümanının Verilmesi
.
Tekliflerin ve Başvuruların Sunulması
.
Tekliflerin Değerlendirilmesi
.
Danışmanlık Hizmet İhaleleri İle İlgili Özel Hükümler
.
Kamu İhale Kurumu, Şikâyetlerin İncelenmesi ve Anlaşmazlıkların Çözümü
.
Kamu İhale Kurumu
.
İhalelere Yönelik Başvurular ve İnceleme İhalelere Yönelik Başvurular
.
Yasaklar ve Ceza Sorumluluğu İhalelere Katılmaktan Yasaklama
.
Çeşitli Hükümler
.
Son Hükümler