Bilinçli Çocuk Yetiştirme Özcan Göknar  - Kitap

Bilinçli Çocuk Yetiştirme

1. Baskı, 
Ocak 2012
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
14x21
Sayfa:
240
Barkod:
9789755094076
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
100,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bugün insanlarda görülen çoğu ruhsal sorunun ve davranış bozukluğunun kökeninde çocukluk yıllarının yattığı belirlenmiştir. Bu nedenle çocukluk yaşantısının sağlıklı bir biçimde geçirilmesi ve gelişmesi, yetişkinlik dönemi bakımından çok önemlidir. Bilinçli Çocuk Yetiştirme, Arkadaş Yayınevi'nin "Çocuk Eğitimi ve Psikolojisi" dizisinin en yeni kitabıdır ve Özcan Göknar'ın çeşitli sağlık kuruluşlarının psikiyatri kliniklerinde uzun yıllar yaptığı görevlerden kazandığı birikimlerle yazılmıştır.
Bilinçli Çocuk Yetiştirme, hamilelik öncesinden ergenlik döneminin sonuna kadar çocuk yetiştirmede bilinçli davranışları yalın bir dil ve sık yaşanan örneklerle sergiliyor. Çocuk gelişiminin farklı evrelerindeki bedensel, zihinsel, sosyal ve duygusal gelişim süreçleri inceleniyor. Sağlıklı yaşamda önemli olan beslenme ve uyku alışkanlıklarından tuvalet eğitimi ve çocuk cinselliğinin boyutları ve sorunlarına, değişik anne baba tutum ve davranışlarından okul başarısının koşulları ve başarısızlıkların nedenlerine, çocuklarda sık rastlanan aşırı kaygı, utanç, altını ıslatma, tırnak yeme, parmak emme, kekemelik, tik, yalancılık ve çalma davranışlarının neden ve çözümlerinden kuşak çatışmasına ve gençlerin duygusal özelliklerine, bebek eğitiminden ergenlik döneminin duygusal sorunlarına kadar yaşına ve cinsiyetine göre çocuğun gelişim evrelerindeki tipik özellikleri ayrıntılarla anlatılıyor bu yapıtta.
Kitap her ne kadar anne babalara ve anne baba adaylarına yönelik olsa da, okuyucu her bölümde kendisiyle ilgili yaşantılara tanık olacak; kendi iç dünyasındaki çeşitli çatışmaların, anlam veremediği davranışların ve aşamadığı bazı sorunların kökeninde yatan nedenleri, çocukluk yıllarına inerek bilinçle kavrayacak, bugünkü kişilik yapısını daha iyi değerlendirecektir. Teknik terimlerden olabildiğince kaçınılıp herkesin kolayca anlayabileceği yalın bir dil ve anlatım kullanılan bu kitap, tüm yetişkinlerin çocuğu anlama ve bilinçli olarak yetiştirmesinde pratik bir el kitabı niteliği taşımaktadır