Dış Ticaret Teorilerine Makroekonomi Açısından Bakış Dr. Öğr. Üyesi Sevgi Sezer  - Kitap

Dış Ticaret Teorilerine Makroekonomi Açısından Bakış

1. Baskı, 
Ekim 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
133
Barkod:
9786052149577
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
65,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu çalışma; ülkelerin birbirleriyle yaptığı dış ticaretin temelini, dış ticarette ülkelerin kazançlarını, dış ticaretin bileşenlerini, göreceli reel fiyat ilişkilerini ve tüm bunlara bağlı oluşan dış ticaret teorilerini makroekonomik açıdan analizini ele almaktadır.
Dış ticaret teorileri, ülkelerin dış ticaretten kazançlı çıkmaları için hangi mallar üzerinde uzmanlaşarak ihracat yapmaları gerektiğini açıklar. Makroekonomi bütün dünya ülkeleri için oldukça önemlidir. Makro açıdan dış ticaret teorileri; enflasyon, genel denge, döviz kuru vb. iktisadi yapıların şekillenmesinde oldukça önemli olagelmiştir. Bundan dolayı bu çalışma, özellikle bu alanda yapılan çalışmaların içinde dış ticaret teorilerine alternatif olarak sunulan yeni makro çalışmalara teorik anlamda yeni bir referans olması için hazırlanmış.
Bu çalışmayla bilim insanları, kurumsal yöneticiler, ülkelerin rekabet gücünü arttırma da etkili olan faktörleri daha anlaşılır bir şekilde belirleyerek rekabet gücünü olumsuz olarak etkileyen unsurları da daha net bir şekilde anlayıp çözüm yolu geliştireceklerdir.
(Tanıtım Bülteninden)