Ailede İyileştirici Sevgi Helen Hunt, Harville Hendrix  - Kitap

Ailede İyileştirici Sevgi

1. Baskı, 
Ocak 2001
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
14x20
Sayfa:
394
Barkod:
9799756698227
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
90’ların önde gelen terapistlerinden Harville Hendrix aşkı arayan veya elinde tutmak isteyen çiftler için yazdığı bestseller kitaplarının ardından kendisi de terapist olan eşiyle beraber yazdığı bu kitapta şimdi de sevgilerin en derinini yani evlat sevgisini anlamamıza yardım ediyor.
Çocuklarımıza doyurucu bir duygusal yaşam sağlamaya çalışırken kendi kişisel gelişimimizi nasıl sürdüreceğimizi gösteriyor.
Çocuklarımızı yetiştiriş tarzımız kendi yetiştirilişimizi açığa vurur. Çocuklarımızla ilişkimizde anne ve babamıza ne kadar benzediğimizi görmek moral bozucu olabilir ama bu durum aynı zamanda çocukluğumuza uzanan çözümlenmemiş sorunları da anlamamızda aracı olur.
Ailede İyileştirici Sevgi, kişisel dönüşümümüzü gerçekleştirerek çocuklarımızla daha sağlıklı, daha bilinçli bir ilişki kurmamıza yardım eder. Harville Hendrix ve Helen Hunt şu noktalara dikkat çekerler:
• Imago - çocukluğumuzda sevdiğimiz insanların bilinçaltımızda yarattığı ideal eş figürü gerçek hayatta eşimizi seçmemizde belirleyici olur.
• Maximalist ve Minimalist ebeveynler-savunma mekanizmalarımıza dayanan ve çocuklarımızla ilişkimizi belirleyen davranış tarzlarımız.
• Ebeveyn Olma Süreci: her yaştan çocuğumuzu yetiştirirken çocukluktaki incinmelerimizi kendi çocuklarımıza da yaşatmamıza neden olan “incinme kısır döngüleri”ni kırmak için geçireceğimiz süreç
•Çocuğumuz büyürken her bir gelişim döneminin onun bizimle, dünyayla ve gelecekle olan ilişkisini nasıl etkilediğinin farkında olmak.
•Güvenlik, Destek ve Disiplin: çocuğumuza ihtiyacı olanı vermek.
•Model olmak -doğamızda var olan bütünlüğü tekrar yakalayarak çocuğumuza bütünlüğünü koruyan bir erişkin örneği sunmak.
Bu derinlemesine nüfuz eden ve değişim yaratan eserle Hendrix ve Hunt çocuklarımızın sağlıklı, sorumlu ve bilinçli yetişkinlere dönüşürken bizim de inanılmaz bir gelişim süreci geçirmemizi sağlıyor.