Akaryakıt Bayilik Sözleşmesi Dr. Agah Kürşat Karauz  - Kitap

Akaryakıt Bayilik Sözleşmesi

1. Baskı, 
Aralık 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
297
Barkod:
9786050500165
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Akaryakıt bayilik sözleşmesi incelenirken PİGEM tarafından hazırlanan kanun taslağı da dikkate alınarak; özellikle akaryakıt kavramına otogaz (LPG, CNG) türleri de dâhil edilerek otogaz bayileri ve dağıtıcıları arasındaki akdî ilişkilerde irdelenmiştir.
Konunun takdimi, kavramları, önemi ve konu hakkında kısaca bilgiler verildikten sonra, birinci bölümde, bayilik sözleşmelerinin bir türü olmasından dolayı, akaryakıt bayilik sözleşmesinin tanımı, unsurları, hukukî niteliği ve benzer sözleşmelerden farkları üzerinde durulmuştur. Ardından, Türkiye dağıtım modeli üzerinde durulmuştur ve bu model üzerinden ülkemizde akaryakıt dağıtım sözleşmelerinin tarafları açıklanmıştır.
İkinci bölümde ise, akaryakıt bayilik sözleşmesinin özel hukuk ve Rekabet Hukuku bakımından geçerliği, sözleşmenin şekli, süresi ve tarafların yükümlülükleri irdelenmiştir.
Bu bölümde, ayrıca uygulamada akaryakıt bayilik sözleşmelerinin muhtevalarında karşılaşılan Borçlar Hukuku kurumları, bu kurumlara etki eden Rekabet Hukuku ilkeleri ve kararları incelenerek, uygulamada karşılaşılan sorunlar tespit edilip, çözüm önerileri getirilmeye çalışılmıştır.
Üçüncü bölümde ise sözleşmenin sona erme sebepleri bir şekilde ayrıntılı olarak ele alınmıştır. Ayrıca akaryakıt bayilik sözleşmesinde geniş uygulama alanı bulan intifa sözleşmesinin sona ermesi sebepleri de incelenmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Konu İle İlgili Genel Bilgiler
.
Bayilik Sözleşmesinin ve Akaryakıt Bayilik Sözleşmesinin Genel Özellikleri
.
Akaryakıt Bayilik Sözleşmesinin Hükümleri
.
Akaryakıt Bayilik Sözleşmesinin ve İntifa Hakkının Sona Ermesi, Zamanaşımı