Zaman Serileri ve Panel Veriler ile Yakınsama Orta Gelir Tuzağının Analizi Selahattin Güriş, Melek Astar, Fulden Kömüryakan  - Kitap
Zaman Serileri ve Panel Veriler ile Yakınsama

Orta Gelir Tuzağının Analizi

1. Baskı, 
Ocak 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
148
Barkod:
9789753536042
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
195,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Orta gelir tuzağı ekonometrik olarak incelenen ve incelenirken farklı yaklaşımların uygulanabildiği, ekonometrik analizler açısından araştırmacıların ilgi duyduğu iktisadi konulardan biridir. Ülkelerin orta gelir tuzağından çıkması veya orta gelir tuzağında olması gibi iki basite indirgenebilinen sonuçlar zaman içinde gerçekleşeceğinden ekonometrik analiz zaman serileri ile yapılacaktır. Bu nedenle regresyon analizi ve zaman serilerinin analizi söz konusu olacaktır. Zaman serilerinin analizinde durağanlık, özellikle de birim kök testleri ön plana çıkmaktadır.
Panel verilerin zaman boyutunun analizi ile de orta gelir tuzağı incelenebilir. Panel veri söz konusu olduğunda da panel birim kök testleri ön plana çıkmaktadır. Bu araştırmada orta gelir tuzağı kavramı ve orta gelir tuzağı yaklaşımları açıklandıktan sonra zaman serileri olarak analiz için kullanılan birim kök testleri ve panel veriler ile yapılacak analizlerde kullanılan panel birim kök testleri açıklanmış ve uygulanmış.
Uygulama "Alt Orta Gelirli Ülkeler" ve "Üst Orta Gelirli Ülkeler" için yapılmış. Uygulama sonucunda alt orta gelirli ve üst orta gelirli ülkeler için zaman serileri sonuçları ile panel veri sonuçları hem ülkeler hem de yöntemler açısından karşılaştırılmış.
(Tanıtım Bülteninden)