Otizm Spektrum Bozukluğunda Sosyal Öyküler Seray Olcay Gül  - Kitap

Otizm Spektrum Bozukluğunda Sosyal Öyküler

1. Baskı, 
Ocak 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
160
Barkod:
9786055472924
Kapak Türü:
Ciltli
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Günümüzde otizm spektrum bozukluğu ilgili araştırmaların ve uygulamaların sayısının her geçen gün arttığı, bu durumun da anne- babalar, alanda çalışan öğretmenler ve uzmanların "en etkili uygulamayı" seçme konusunda kararsızlıklar yaşamasına neden olduğu görülmektedir. En etkili uygulama konusunda yaşanan kararsızlıkları gidermek için pek çok kuruluş tarafından yapılan çalışmalar bu uygulamalardan birinin de öykü temelli uygulamalar olduğunu göstermiştir. Öykü temelli uygulamalardan en bilineni ise otizm spektrum bozukluğu olan bireyler için etkili olduğu araştırmalarla ortaya konan ve bu kitabın da konusu olan sosyal öykülerdir.
1990'lı yıllardan bu yana özellikle otizm spektrum bozukluğuna sahip bireylere sosyal becerilerin kazandırılması ve problem davranışların azaltılmasında sosyal öyküler etkili bir şekilde kullanılmaktadır. Pek çok kaynakta da sosyal öykülerin yalnızca öğretmenler, uygulamacılar ve uzmanlar tarafından değil, otizm spektrum bozukluğuna sahip bireyle etkileşimde bulunan herkes tarafından kullanılabileceği belirtilmektedir. Otizm spektrum bozukluğu olan çocuğa sahip ailelere sosyal öyküleri yazma ve uygulama becerisi kazandırılarak onların çocuklarına öğretici olarak yetişmesi sağlanmış, sosyal öykülerin otizm spektrum bozukluğu olan bireylerde sosyal becerilerin öğretiminde etkili olduğu görülmüştür.
Bu kitap siz okuyucuları sosyal öykülerle tanıştırmak ve sosyal öyküleri kullanabilmeniz için bir yol haritası çizmek üzere hazırlanmıştır. Bu amaçla hazırlanan kitap iki ana bölümden oluşmaktadır. Kitabın birinci bölümünde yöntem, bulgular, tartışma ve ekler olmak üzere beş alt bölümden oluşmaktadır.
Kitabın ikinci bölümünde ise kuram ve uygulama arasındaki açığı kapatmak ve sosyal öykülerin pratikte kullanabildiğini arttırmak üzere "sosyal öykü yazma ve uygulama kılavuzu" yer almaktadır. Bu kılavuzla sosyal öykülerle ilgili sizleri yönlendirebilecek bilgilere ulaşma ve sosyal öykü yazma uygulama konusunda alıştırma yapma imkanı bulabilirsiniz.
Kitapla İlgili Kategoriler