Makina Bilgisi Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu  - Kitap
3. Baskı, 
Ekim 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
162
Barkod:
9786051336596
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
140,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap makine mühendisliği, makine teknikerliği ve diğer makine ve mühendislik öğrenimi yapanlara, makinalarla ilgilenenlere, makinalarla ilgili temel bilgiler vermek için hazırlanmıştır. Kitap teknoloji ve mühendislik ile ilgilenenlerin kolay kullanabilecekleri, sade ve pratik bilgilerle donatılmıştır.
Makina bilgisi, hem konstrüksiyon bilgisi, hem çeşitli makinaların tanıtımı hem de basit hesaplar sunmaktadır. Bu mütevazı haliyle teknik kültür iletimini sağlamada ve ilgi duyanları makinalarla tanıştırmada bir rol üstlenmektedir.
2. baskısı gerçekleştirilen esere yeni olarak yedi bölüm ilave edilmiştir. İlk dokuz bölümde temel bilgilere, onuncu bölümden itibaren meslek kültürüne ağırlık verilmiştir.
Kitapta, makine bilgisi, bağlama elemanları, mil ve göbek bağlantıları, miller ve akslar, yataklar, yaylar, kavramlar, dişli çarklar, kayış–kasnak mekanizmaları, makinalarla ilgili tanımlar, asansörler, helezonlu ileticiler, forkliftler, havai hat iletim makinaları, robotlar, tıbbi cihazlar, beton üretim makinaları, dozerler başlıkları altında konular açıklanmıştır.