1982 Anayasası Döneminde Türkiye Anayasa Mahkemesinin Siyasi Partilerin Kapatılması, Siyasi Partilere İhtar Verilmesi ve Siyasi Partilerle İlgili Diğer Kararları – VIII Yrd. Doç. Dr. Ferhat Uslu  - Kitap
1982 Anayasası Döneminde

Türkiye Anayasa Mahkemesinin Siyasi Partilerin Kapatılması, Siyasi Partilere İhtar Verilmesi ve Siyasi Partilerle İlgili Diğer Kararları – VIII

1. Baskı, 
Haziran 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
540
Barkod:
9786051469782
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
155,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
1982 Anayasası döneminde Türkiye Anayasa Mahkemesi'ne siyasi partilerin kapatılması ile ilgili 43 dava açılmıştır. Bu davalardan 19'u kapatmayla sonuçlanırken, 24'ünde çeşitli nedenlerle kapatma kararı verilmemiştir. Yine aynı dönemde Türkiye Anayasa Mahkemesi siyasi partilerle ilgili olarak 81 ihtar başvurusunu karara bağlarken, siyasi partilerle ilgili 21 diğer başvuru (siyasi partiler sicilinden terkin, isim ve rumuzun kullanılmasının durdurulması, kendiliğinden dağılma halinin ve hukuki varlığının sona erdiğinin tespiti vs. ) hakkında karar vermiştir.
Bütün bu anılan kararlar, 1982 Anayasası Döneminde Türkiye Anayasa Mahkemesi'nin Siyasi Partilerin Kapatılması, Siyasi Partilere İhtar Verilmesi ve Siyasi Partilerle İlgili Diğer Kararları adlı ve 8 ciltten oluşan kitaplarda bir araya getirilmiştir. Ayrıca son ciltte Türk siyasi partiler hukuku ve anayasa yargısı mevzuatına da yer verilmiştir.
Anılan kitaplarla Türkiye Anayasa Mahkemesi'nin 1982 Anayasası döneminde siyasi partilere bakış açısı ve 12 Eylül 1980 askeri müdahalesinin ürünü siyasi partilerle ilgili mevzuat ve diğer unsurların siyasi parti ve siyasi faaliyet özgürlükleri üzerindeki yansımaları göz önüne serilmeye çalışılmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Siyasi Partilerin Kapatılmasıyla İlgili Kararlar
.
Siyasi Partilere İhtar Verilmesiyle İlgili Kararlar