Uygulamada Şema Terapi Şema Mod Yaklaşımına Giriş Rehberi Arnoud Arntz, Gitta Jacob  - Kitap

Uygulamada Şema Terapi

Şema Mod Yaklaşımına Giriş Rehberi

1. Baskı, 
Ocak 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
276
Barkod:
9786053203278
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Uygulamada Şema Terapi, uygulamalarında şema terapiden yararlanmak isteyen uzman olmayan uygulamacılara kapsamlı bir giriş sunmaktadır. Bu alanda dünya çapında olan yazarlar, kendi kendini baltalayan şemaların iyileştirilmesi, hastaların işlevsel olmayan başa çıkma biçimlerinin durdurulması ve bunlar yerine onların günlük yaşamlarında temel duygusal gereksinimlerini karşılar hâle gelmesi yönündeki şema terapi amaçlarının nasıl çalışıldığını ortaya koymaktadırlar.
Bu geniş çerçeve içerisinde, yazarlar, şema modlarının nasıl da anbean oluşan duygusal durumlar olduklarını ve hepimizin gösterdiği başa çıkma tepkilerinin, aşırı duyarlı olduğumuz yaşam durumları tarafından nasıl tetiklendiğini ve bize zarar veren biçimlerde aşırı tepkide bulunmaya nasıl yönlendirdiklerini göstermektedirler.
Şema terapi özgün olarak sınır kişilik bozukluğu olan bireyler için geliştirilmiş olsa da, bu kitap daha geniş bir açıdan yaklaşarak, farklı kişilik bozuklukları ve aynı zamanda eksen-I bozukluklarında da şema terapinin nasıl uygulanabildiğini aktarmaktadır.