Savunma Sanayii Hukuku Şafak Herdem  - Kitap

Savunma Sanayii Hukuku

1. Baskı, 
Ocak 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
240
Barkod:
9786053338154
Kapak Türü:
Ciltli
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Türkiye'de savunma sanayiinin belirli bir gelişmişlik seviyesine ulaşmakta olduğu bu dönemde, tüm sektör oyuncularının mevcut hukuk külliyatına bir bütün olarak ulaşabilmeleri ve hukuki çerçevedeki ihtiyaçların anlaşılması açısından bu çalışma önemli bir katkı yapacaktır.
Sektörün gelişimi ile paralel olarak olgunlaşmakta olan savunma sanayii hukuku, oyunun kurallarının herkes tarafından aynı şekilde anlaşılması ve öngörülebilirliğin sağlanması açısından önem taşımaktadır. Örnek olaylarla birlikte içtihadın da oluşmasıyla başlangıçta teorik olarak yapılan düzenlemelerin gerçek hayata intibak etmesi sağlanmaktadır. Sektörde mevcut veya yeni girmeyi düşünen firmalar açısından en önemli hususlardan birisi tabi olacakları hukuki çerçeveyi doğru değerlendirmeleri olacaktır. Belki her sektörde olduğundan daha fazla bu sektördeki hukuki yapı rekabet ortamının sağlıklı işlemesi ve uzun vadeli planlama açısından önem taşımaktadır.
Bu çalışma, gerek sektör oyuncuları, gerekse bu alanda çalışma yapmak isteyen hukuk araştırmacıları açısından önemli bir kaynak oluşturacaktır.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Savunma Sanayii Kavramı ve Savunma Sanayii Hukuku
.
Savunma Sanayii Hukukunun Özellikleri
.
Savunma Sanayii Hukukunun Kaynakları
.
Savunma Sanayii Kapsamındaki Faaliyetleri
.
Savunma Sanayii Unsurları
.
Savunma Sanayii Güvenliği
.
Savunma Sanayiinde Üretim Kuruluşları
.
Savunma Sanayiinde Tedarik
.
Savunma Sanayinde Lisanslı Üretim ve Ar–Ge Faaliyetleri
.
Savunma Sanayiinde Karşılıklı Ticaret ve Offset Uygulamaları