Projeler Yapılar – 2, Ofisler Yazar Belirtilmemiş  - Kitap

Projeler Yapılar – 2, Ofisler

3. Baskı, 
Şubat 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
23x31
Sayfa:
176
Barkod:
9789944757393
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
“Projeler/Yapılar” dizisinin ikinci kitabı “Ofisler”, Türkiye’den ve dünyadan önemli mimarların seçkin ofis ve yönetim yapısı projelerinden oluşan bir derlemedir. Kitapta, son birkaç yılda, 26 mimar/mimarlık grubu tarafından Türkiye’nin ve dünyanın 11 ayrı noktasında gerçekleştirilen gerçekleştirilen 32 yönetim yapısı ile ofisin tasarımları sunuluyor.
Bu kitapta müelliflerinin izniyle yayımlanan projeler, kuşkusuz onların en iyi yapıtları olmak iddiasını taşımıyor. Bazıları YAPI dergisinde de yayımlanmış olan projelerden yola çıkılarak hazırlanan Ofisler kitabı, reklam, medya, iletişim, tekstil, tıp, finans, otomotiv vb. sektörlerde faaliyet gösteren kuruluşların yönetim merkezlerini ayrıntılı olarak sunuyor.
Bina tipolojisi, modern ve geleneksel yapı malzemesi kullanımı, modern yapım teknikleri, topografyaya uyum vb. konularda başarılı örneklerden oluşan yapılar ve iç mekân tasarımları, özel çekilmiş renkli fotoğraflar, vaziyet ve kat planları, kesitler, görünüşler ile aksonometrik çizimlerin yanısıra projeyi anlatan açıklama metinleriyle veriliyor.
Ofisler kitabı, mimarlar, mühendisler, şehir plancıları, kentsel tasarımcılar, içmimarlar, peyzaj mimarları için bir başvuru kitabı olmasının yanısıra mimarlık ve tasarım öğrencilerine de Türkiye'den ve dünyadan seçilmiş projeleri inceleyerek kendi tasarım çalışmalarında yararlanabilecekleri değerli bir kaynak oluşturuyor.