Açıklamalı, Örnekli ve Uygulamalı KOBİ TFRS Kapsamında Finansal Raporlama ve Uygulama Doç. Dr. Mehmet Civan, Yrd. Doç. Dr. Ekrem Kara, Öğr. Gör. Mehmet Körpi, Öğr. Gör. Cengizhan Karaca  - Kitap
Açıklamalı, Örnekli ve Uygulamalı

KOBİ TFRS

Kapsamında Finansal Raporlama ve Uygulama

1. Baskı, 
Nisan 2012
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
464
Barkod:
9786056242748
Kapak Türü:
Ciltli
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap "Kobi TFRS Kapsamında Finansal Raporlama ve Uygulamaları" adıyla, "Kobi" olarak tanımlanan işletmelerin tekdüzen hesap planı ile Vergi Usul Kanunlarına uygun olarak hazırladıkları finansal raporları, Uluslararası Finansal Raporlama Standartlarına göre nasıl düzeltip düzenleyecekleri ve düzenlemeleri muhasebe kayıtlarında hangi hesaplarda göstermeleri gerektiğini ortaya koymak amacıyla hazırlanmıştır. Kitap 35 bölümden ve örnek uygulamadan oluşmaktadır. Muhasebe kayıtlarında ve finansal raporların hazırlanmasında TÜRMOB’un eğiticilerin eğitiminde kullandığı taslak halinde olan notlar da dikkate alınmıştır.
Bu kitap, yukarıda açıklanan hususlar çerçevesinde "Kobi" şartını taşıyan işletmelerin mevcut sistemden yeni sisteme geçişte karşılaşacakları sorunlara çözüm üretmek için kullanıcıların istifadesine sunulmuştur.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler
.
Kavram ve Genel İlkeleri
.
Finansal Tabloların Sunuluşu
.
Finansal Durum Tablosu
.
Kapsamlı Gelir Tablosu ve Gelir Taplosu
.
Nakit Akış Tablosu
.
Temel Finans Araçları
.
Diğer Finasal Araçlar
.
Stoklar
.
Maddi Duran Varlıklar
.
Kiralamalar
.
Devlet Teşvikleri
.
Hisse Bazlı Ödemeler
.
Gelir Vergisi
.
Yüksek Enflasyon
.
Kobi TFRS'ye Geçiş