Milliyetçilik ve Dış Politika Türkiye'nin Kuzey Irak ve İsrail Politikalarına Teorik Bir Bakış Dr. Yusuf Ziya Bölükbaşı  - Kitap

Milliyetçilik ve Dış Politika

Türkiye'nin Kuzey Irak ve İsrail Politikalarına Teorik Bir Bakış

2. Baskı, 
Eylül 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
420
Barkod:
9786257216197
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
200,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bütün ideolojiler gibi Fransız Devriminin bir ürünü olan milliyetçilik, ortaya çıktığı ilk günden itibaren hayatın hemen hemen her alanında etkili olmakta ve gücünü daima muhafaza etmektedir. Milliyetçiliğin etkisinin hissedildiği alanların başında uluslararası ilişkiler ve dış politika olguları gelmektedir. Uluslararası İlişkiler ve Dış Politika kavramlarının doğasında bulunan milliyetçilik, devletlerin dış politikadaki davranış ve söylemlerinde de görülmektedir.
Bu çalışma, milliyetçiliğin dış politika yapım sürecindeki etkisini incelemeye yönelik olup, bunu Türkiye'nin Kuzey Irak ve İsrail politikaları üzerinden analiz etmeye çalışmaktadır. Bu eser, 2016 yılında savunulan ve Türkiye'nin Kuzey Irak ve İsrail'e yönelik 2002-2015 yılları arasındaki politikalarını kapsayan doktora tezinin, günümüze kadar yaşanan olaylar bağlamında yeniden güncellenmesi suretiyle okuyucularla buluşmaktadır.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Kavramsal Çerçeve Teorik Yaklaşım
.
Türk Milliyetçiliği: Tarihsel Arka Planı ve Tipolojiler
.
Türk Milliyetçiliği Tipolojilerini Temsil Eden Aktörler ve Dış Politika Algıları
.
Örnek Olay Çalışması 1: Türkiye'nin Kuzey Irak Politikası
.
Örnek Olay Çalışması 2: Türkiye'nin İsrail Politikası