Anonim Şirketlerde Özel Denetim İsteme Hakkı Nihan Değirmencioğlu Aydın  - Kitap

Anonim Şirketlerde Özel Denetim İsteme Hakkı

1. Baskı, 
Kasım 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
153
Barkod:
9786053150817
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
345,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Çalışmada pay sahiplerini koruyan önemli bir hak olan özel denetim isteme hakkı ele alınmış ve özel denetim hakkı detaylı şekilde incelenerek varılan sonuçlar ortaya konulmuştur. eTTK'da md. 348'de düzenlenen özel denetim isteme hakkı özel denetim kurumundan beklenen yararı sağlamadığı için 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu özel denetim kurumunda önemli değişiklikler yapmıştır.
Özel denetim kurumu pay sahiplerine bilgi sahibi olarak yönetimi denetlemesini, sorumluluk davası açmasını hatta şirketin haklı nedenle feshi gibi önemli haklar sağlar. Özel denetim isteme hakkı şirket sırlarının korunması ile bilgi alma ve inceleme hakkının elde edilmesi arasında denge sağlar. Böylece özel denetim şirket ile pay sahipleri arasındaki çıkar çatışmalarını dengeler.
Bu çalışmanın amacı anonim şirketlerde özel denetim isteme hakkı konusunun detaylı bir şekilde incelenerek, Türk Ticaret Kanunu'ndaki eksiklikleri ve uygulamada ortaya çıkabilecek sorunları tespit edilmesi ve bu sorunlara ilişkin çözüm önerilerinin sunulmasıdır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Genel Olarak
.
Özel Denetçinin Atanması
.
Özel Denetçinin Tayini ve Sonuçları