Soyut Cebir Betül Gezer, Osman Bizim  - Kitap
1. Baskı, 
Ocak 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
662
Barkod:
9786059666756
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Kitabın Fiyatı:
331,00
İndirimli (%10):
297,90
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Kitap, beş bölümden oluşuyor gibi görünse de, temel üç bölüm vardır. Bu temel bölümlerde, sırasıyla, ayrıntılı olarak grup teori, halka teori ve cisim teori ele alınmıştır.
Grup teori bölümünde, sonlu gruplar, devirli gruplar, permütasyon grupları, normal alt gruplar, bölüm grupları, izomorfizmler, izomorfizm teoremleri, grup serileri, çözülebilir gruplar, sonlu üreteçli abelyen gruplar ve Sylovv teoremleri ele alınmıştır.
Halka teori bölümünde halkalar ele alınmış ve bunlar birimli, değişmeli, tamlık bölgesi, bölme halkası, cisim olarak sınıflandırılmıştır. Bundan başka, ideal ve idealler yardımıyla bölüm halkaları, kesirler cismi, tek türlü çarpanlara ayırma bölgesi, bölme algoritması, en büyük ortak bölen, asal eleman gibi kavramlar ele alınmıştır. Bu bölümün son kısmında, Euclid bölgeleri ve tamlık bölgeleri üzerinde çarpımsal norm tanımlanarak bazı Diophant denklemlerinin çözümlerine yer verilmiştir.
Cisim teori bölümünde cisim genişlemeleri, özel birer cisim genişlemesi olan "Galois genişlemeleri"ele alınarak grup teori ve cisim teori gibi iki önemli teorisi arasındaki önemli bir köprü olan Galois teorisine bir giriş yapılmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Gruplar
.
Halkalar
.
Vektör Uzayları, Modüller ve Cebirler
.
Cisim Genişlemeleri ve Galois Teorisine Giriş
Kitapla İlgili Kategoriler