Eğitimin Mekansal Boyutu "Mekansal Tasarım ve Psikolojik Etkileri" Doç. Dr. Tuncay Dilci  - Kitap

Eğitimin Mekansal Boyutu

"Mekansal Tasarım ve Psikolojik Etkileri"

1. Baskı, 
Aralık 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
14x20
Sayfa:
155
Barkod:
9789755692067
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
185,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitapla; Gerek günlük yaşamımızda, gerek iş hayatımızda ve gerekse öğrenme ortamlarımızda maruz kaldığımız mekânsal algıların, bizde bırakmış olduğu düşünce altyapımıza yansıyan yönleri ele alınmış. Bu yönüyle önemli bir öğrenme atmosferi olan mekânların; şekil-zemin ilişkisi ve renk kombinasyonun, eğitimsel ortamların ders çalışma atmosferlerinin, öğrenme stillerimize nasıl etkide bulunduğu irdelenmeye çalışılmış.
Bu nedenle kitap; bir yönüyle akademik bakış açısından mekânsal tasarımların eğitsel boyutunu ele almış, diğer yönüyle de sağlıklı bir insan yetiştirmede, mekân insan ilişkisini irdelemeye çalışmış. Bu anlamda yaşamın her alanında insan yaşamını kuşatan mekânsal tasarımların akademik başarıdan, olumlu düşünmeye; insan yetiştirmeden bilinçaltı mesajlara nasıl yansıdığı üzerine görüş ve düşünceleri paylaşmıştır.
Yazar bir pedagog olarak; insanın eğitimsel gelişimine etki eden çevresel oluşumların önemine ilişkin farkındalığı oluşturmayı amaçlamıştır. Bu bağlamda kitap içerik itibariyle; başta tüm eğitimciler olmak üzere; eğitim amaçlı bina tasarlayan girişimcilere, okul ve yurt binası tasarlayan mimarlarımıza, okul yöneticilerimize, çocuğuma hangi ortamda ders çalışma ve yetiştirme sağlıyorum? Sorusunu soran bilinçli velilerimize bir başucu kitabı olarak düşünülmüş.
(Tanıtım bülteninden)