Balık Sistematiği Prof. Dr. Levent Bat  - Kitap

Balık Sistematiği

2. Baskı, 
Ekim 2011
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
290
Barkod:
9786051331164
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
189,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Ülkemizin en önemli zenginlik kaynaklarından biri de iç sularımız ve denizlerimizde yaşayan canlılardır. Bu canlıların başında balıklar gelmektedir. Söz konusu olan bu ticari türlerin yanı sıra pek çok tür, biyolojik zenginliğimize katkı sağlamaktadır. Ancak sularımızın kirlenmesi, bilinçsiz ve aşırı avlanmanın etkisiyle her geçen gün türler olumsuz olarak etkilenmektedirler. Hatta bazı türler tümüyle tükenme noktasına gelmektedir. Oysaki balıklar ekosistemin bir parçası olarak milyonlarca yıldır doğada varlıklarını sürdüren canlılar olup, hemen her sucul ortamda dağılım gösterirler. Bu anlamda Su Ürünleri Fakültelerinde “Balık Sistematiği” dersinin verilmesi kaçınılmazdır.
Ülkemizde konuyla ilgili birçok kitap olmasına rağmen, mevcut kitaplarda ya belirli grupları anlatılmakta ya sadece tanı anahtarı olarak verilmekte ya da Türkiye sularındaki dağılımı belirtilmektedir. Ancak öğrencilere verilebilecek biçimde bilgiler tek bir kitapta toplanamamıştır.
Bu kitapta ülkemiz iç su ve denizlerinde özellikle Karadeniz’de yaşayan ve Türkiye için ticari öneme sahip balık türlerinin sistematikleri ve diğer özellikleri daha detaylı anlatılmıştır.