E–Bildirge Klavuzu B. Kerem Göktaş  - Kitap

E–Bildirge Klavuzu

1. Baskı, 
Mayıs 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
174
Barkod:
9786054847518
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
345,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bilgi teknolojileri ve internet kullanımının tüm dünyada olduğu gibi gelişmekte olan ülkemizde de kullanımının yaygınlaşması ile birlikte bir çok alanda işlemler internet üzerinden gerçekleştirilebilmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu, sigortalı ve işverenler ile bunlara bağlı olarak yapılması gereken bildirim ve diğer işlemleri internet üzerinden yapılabilmesi için e-bildirge ve devamı sistemler geliştirmiştir. Bu sayede sigortalı işe giriş-çıkış, hizmet bildirimi, istirahat raporları giriş ve onayı, iş kazası bildirimi gibi birçok işlem Sosyal Güvenlik Merkezlerine gidilmeden, internet üzerinden gerçekleştirilebilmektedir.
Çalışmada e-sigorta ve e-bildirge üzerinden yapılan işlemlere ilişkin konulara yer verilmiş olup, ekran görüntüleri ve örnek uygulamalar ile konu açıklanmaya çalışılmıştır.
Başta uygulamacılar olmak üzere, firmaların bordro departmanlarında yeni işe başlayanların, stajyer SMMM'lerin, insan kaynakları uzman ve bordro yöneticilerinin başucu kitabı olacağı umudunu taşınmaktadır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
E– Bildirge Klavuzu Aylık Prim ve Hizmet Belgesi Düzenleme İşlemleri
.
Kağıt Ortamında Aylık Prim ve Hizmet Belgesi Düzenlenmesi
.
Rapor ve İş Kazası Bildirim İşlemleri
.
Sigortalı İşe Giriş– Çıkış İşlemleri
.
Ücret ve İşverene Maliyeti
.
E– Bildirge Şifre İşlemleri