Maliyet Muhasebesi Erdoğan Avder  - Kitap

Maliyet Muhasebesi

1. Baskı, 
Temmuz 2012
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
352
Barkod:
9786055451684
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
110,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Maliyet Muhasebesi ve maliyet kavramı işletmeler açısından büyük önem arzetmektedir. Çünkü işletmeler ürettikleri mal ve hizmetin birim maliyetini bilmek ve ona göre piyasa fiyatını tespit etmek ve sonuçta kâr elde etmek isterler. Maliyet muhasebesi bilgileri işletmelerin başkasına vermek istemedikleri ve kendilerine mahsus kalan bir kayıt sistemidir. Genel muhasebe bilgileri herkese ve tüm kullanıcılara açık iken maliyet bilgilerini sadece işletmenin sahip ve yöneticileri bilmektedir. Bu nedenle maliyet tekniği her işletmenin farklı olabilmektedir.
Bu çalışmada maliyet muhasebesi ve temel kavramlar, maliyet türlerinin hesaplanması, direkt ilk madde ve malzeme giderleri, direkt işçilik giderleri, genel üretim giderleri ile 1. ve 2. dağıtımlar ve diğer pek çok konular üzerinde durulmuş olup. her bölümün sonunda çalışma soruları ile o bölüm tekit edilmiştir.
Bu kitap da maliyet muhasebesi ile ilgili genel bilgiler verilmiş olup maliyet konusunda bilgi sahibi olmak isteyenlere, meslek mensuplarına, ilgililere ve öğrencilere faydalı olacağı inanılmaktadır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Maliyet Muhasebesi
.
Maliyet Hesapları
.
Mali Tablolar
.
İlk Madde ve Malzeme Maliyetleri
.
İşçilik Giderleri ve Ücret Yöntemi
.
Maliyet Dağıtımları
.
Üretim Kayıplarının Saptanması ve Muhasebesi
.
Tek Düzen Hesap Planı