Toprak Faunası Doç. Dr. Mete Mısırlıoğlu  - Kitap
1. Baskı, 
Haziran 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
88
Barkod:
9786051338316
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Kitabın Fiyatı:
90,00
İndirimli (%10):
81,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Toprak başlı başına büyük bir ekosistemdir. Fotosentez ya da madde döngüleri gibi tüm canlıları ilgilendiren yaşamsal olaylar önemli ölçüde toprağa bağlı olarak gerçekleşir. Bunun yanında toprak, pek çok hayvan grubu için yaşam ortamıdır ve bu hayvan grupları doğadaki besin ağı başta olmak üzere sözü edilen yaşamsal olayların çok önemli birer parçasıdırlar.
Ayrıca pek çok toprak hayvanının, toprak verimi ve ürün kalitesi üzerinde, olumlu ya da olumsuz etkileri vardır. Örneğin toprakta yaşayan bir çekirge türü olan danaburnu önemli bir tarım zararlısıyken toprak solucanları gibi bazı hayvanların tarım ürünlerinin kalitesini yükselttikleri, bitki kök hastalıklarında düşüşe neden oldukları, çayır ve meralarda bitki verimini artırdıkları bilinir.
Aslında tüm karasal türler, hatta birçok sucul tür dolaylı da olsa toprakla bağlantılıdır. Ancak yaşamının tümünü ya da belirli bir evresini, toprak içinde geçiren ve toprak içinde yuva yapan gruplar toprak faunası kapsamına girer. Bu kitapta, bu kapsama giren hayvan grupları, kısa bilgiler ve bu bilgileri destekleyen fotoğraflar yardımıyla tanıtılmaya çalışılmıştır.