İşletim Sistemleri ve Sistem Programlama Mutlu Avcı, Buse Melis Özyıldırım, Onur Ülgen  - Kitap

İşletim Sistemleri ve Sistem Programlama

2. Baskı, 
Eylül 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
452
Barkod:
9786054454518
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
432,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Günümüzde Bilgisayar Bilimleri ve Bilişim Teknolojileri yaşamın her alanı için vazgeçilmez olmuştur. İnternet ortamı hemen her konuda bulanıklığa neden olacak kadar fazla bilgi paylaşımı sağlamaktadır. Bu durum İşletim Sistemleri gibi Bilgisayar Bilimlerinin konularında görülmektedir. İyi planlanmış, duru, çelişmeyen ve uygulamalı bir bilgilendirme olmadığı sürece üretime dönüşebilecek bir eğitim süreci sağlanamamaktadır.
Bu kitap bütün bilgisayar bilimleri için temel teşkil eden İşletim Sistemleri üzerine teorik bilgileri sistem programlama uygulamaları ile birlikte veren bir çalışmadır. Çok önemli bir konu olan İşletim Sistemleri ile ilgili yabancı dillerde yazılmış çok sayıda kitap bulunmasına rağmen, ülkemizde başvurabileceğimiz Türkçe kaynak sayısı oldukça azdır. Bu çalışma ile ülkemizin Bilgisayar Bilimleri alanındaki Türkçe kaynak ihtiyacına katkıda bulunmak hedeflenmektedir.
Kitap, Bilgisayar Mühendisliği Lisans öğrencileri başta olmak üzere, Bilgisayar Bilimleri, Mühendislik Bölümleri ve iyi düzeyde C programlama dili bilip bilgisayar yazılımı üzerine uzmanlığını arttırmak isteyen her insana hitap edecek şekilde yazılmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Giriş
.
Sistem Çağrıları ve Windows API
.
Prosesler
.
İplikler
.
İş Sıralama
.
Petri Netler
.
Ölümcül Kilitleme
.
Prosesler ve İplikler Arası Etkileşim
.
Klasik Problemler
.
Soket Programlama
.
Bellek Yönetimi
.
Dosya Sistemi