Avukat, SMMM ve YMM için Türk Ticaret Kanunu Kapsamında Ticari Şirketler Ve Uygulamalı Örnekleri ile Şirketler Muhasebesi Yrd. Doç. Dr. Hasan Karadeniz  - Kitap
Avukat, SMMM ve YMM için Türk Ticaret Kanunu Kapsamında Ticari Şirketler Ve Uygulamalı Örnekleri ile

Şirketler Muhasebesi

1. Baskı, 
Temmuz 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
170
Barkod:
9786051461748
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
150,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
01. 07. 2012 tarihi itibari ile yürürlüğe giren 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu Türkiye’de Ticaret Şirketleri ile ilgili olarak düzenlemeler getirmiştir.
Bu düzenlemeler kapsamında Ticaret Şirketleri hakkında genel bilgiler verilmiş, her bir ticari şirketin genel yapısı ele alınmış, kanunda yapılan temel düzenlemelere ilişkin açıklamalara yer verilerek gerek uygulayıcılara ve gerekse öğrencilere ışık tutabileceği düşüncesi ile kaynak amaçlı eserin hazırlanmasına çalışılmıştır.
Ayrıca günümüz ekonomisindeki gelişmelere paralel olarak da Ticaret Şirketlerinin birleşme, bölünme gibi işlemlerine ışık tutacağı da düşünülerek eserde bu konulara ait örnekler ele alınmıştır.
Bununla beraber sermaye yetersizliği nedeni ile borca batık hale gelmiş ancak şirketin ticari faaliyet alanındaki geçmiş başarıları kapsamında borca batıklıktan kurtulmak için gerek Türk Ticaret Kanunu ve gerekse İcra İflas Kanununda yer alan İflas Ertelemesi ile ilgili yasal düzenlemelere de yer verilmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Şirketler Hakkında Genel Bilgiler
.
Şirketlerin Genel Yapısı
.
Ticaret Şirketlerinde Birleşme–Bölünme–İflas Ertelemesi – Anonim Limited Şirket ve Kooperatiflerfin Kolayca Tasfiyeleri