Noter Senetlerinde Sahtelik Mustafa Serdar Özbek  - Kitap

Noter Senetlerinde Sahtelik

5. Baskı, 
Mart 2022
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
466
Barkod:
9786050511314
Kapak Türü:
Ciltli
Fiyatı:
450,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Kitapta, noter senetlerinde işlenen sahtecilik fiilleri üzerinde durulduğu kadar, genel olarak sahtelik iddiasıyla bu iddianın incelenme usûlü üzerinde de durulmuş, emsal teşkil edecek pek çok yargı kararına yer verilmiş, bu sayede uygulayıcılara faydalı olmaya gayret edilmiştir.
Bu kitabın temelini 2001 yılında Türkiye Noterler Birliği tarafından ilk baskısı yapılan yüksek lisans tezi oluşturmuştur. Aradan geçen zamanda, gerek mevzuatta gerek Yargıtay kararlarında ortaya çıkan gelişmeler değerlendirilmiş, konuyla ilgili literatürde yapılan yeni yayınlar izlenerek kitabın yeni baskısına işlenmiştir. Okuyuculara geniş bir bakış açısı kazandırabilmek amacıyla, mülga Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanunu ile mer'i Hukuk Muhakemeleri Kanunu hükümleri, kitapta mukayeseli olarak incelenmiştir.
Kitapta, elektronik noterlik işlemleri başta olmak üzere, noterlik hukuku alanındaki güncel gelişmeler de yeri geldikçe değerlendirilmiştir. Kitapta ileri sürülen görüşler, 1512 sayılı Noterlik Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanunun Taslağını hazırlamak üzere, 14.01.2014 tarihli Bakan "oluru" ile 2992 sayılı Adalet Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında Kanunun 34. maddesi uyarınca Adalet Bakanlığınca kurulan ve 2014 ilâ 2016 yılları arasında çalışan, üyesi olduğum bilim komisyonunda yapılan tartışmalara da yansıtılmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Noter Senetleri
.
Noter Senetlerinde Sahtelik
.
Sahtelik İddialarının İncelenmesinde Usül
.
İcra Takibinde Sahtelik İddiası
.
Hukuk Mahkemesinde Açılan Sahtelik Davasıyla Ceza Mahkemesinde Açılan Sahtecilik Davasının Birbirine Etkisi