Avrupa Bütünleşmesi ve Türkiye Muhsin Kar  - Kitap

Avrupa Bütünleşmesi ve Türkiye

Muhsin Kar (Editör)

1. Baskı, 
Ağustos 2010
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x23
Sayfa:
640
Barkod:
9786054301393
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
49,50
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Avrupa Birliği, ekonomik, siyasal ve sosyal açılardan aynı ilkeler üzerine kurulu benzer bir atmosfer oluşturmak için tüm üye ülkelerde geçerli olan ortak politikalar oluşturmuştur. Bu ortak politikalar, bugünden yarına birden gerçekleşmemiştir. Aksine Birliğin derinleşme sürecinde zaman içinde oluşturulmuş ve ayrıca bütün politikaların oluşum süreci aynı hız ve koodinasyon içinde de gerçekleşmemiştir.
Özellikle üye ülkelerin egemenliklerini sınırlayan veya bir üst otorite ile paylaşmanın gerekli olduğu durumlarda ortak politika oluşum süreci zaman almıştır. Ayrıca belirlenen çerçevenin sorunlar yaratması nedeniyle, zaman zaman oluşturulan ortak politikanın ilkelerinde önemli reformlar yapılmıştır.
Aday ülkeler, kendi uyguladıkları politikaları Birlik genelinde uygulanan ortak politikalarla müzakere sürecinde uyumlaştırmakla yükümlüdürler. Bu kitaptaki her bir bölüm, Avrupa Birliği'nde her bir ortak politikanın oluşum sürecini, temel ilkeleri, amaçları, karşılaşılan sorunlar ve yapılan reformlar açısından ele almaktadır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
I. Avrupa Birliği ve Türkiye
.
II. Avrupa Birliği Ortak Politikaları