Tüm Yönleriyle Okul Geliştirme Kuram, Yaklaşım ve Uygulama Doç. Dr. Hanifi Parlar  - Kitap
Tüm Yönleriyle

Okul Geliştirme

Kuram, Yaklaşım ve Uygulama

3. Baskı, 
Nisan 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
464
Barkod:
9786051339054
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
287,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitabın yazılmasının temel amacı, eğitim sisteminin en önemli ögesi olan okullarda okul geliştirme literatürünün modeller ve yeni yaklaşımlar açısından önemini irdeleyerek, 1980 sonrası okul geliştirme model ve yaklaşımlarını ortaya çıkartmaktır. Bu çalışma, okul geliştirme modellerini ortaya çıkartmanın yanında, 21. yüzyıl eğitim gereksinimlerini, insan tipini, bilgi toplumunda ve postmodern toplumda okulun fonksiyonlarını yeniden tanımlamayı, ayrıca farklı okul geliştirme yaklaşımlarını ve bunların okul geliştirmeye katkılarını göstermeyi de amaçlamaktadır.
Okul geliştirmedeki temel amaç, gelecek yılların toplumunu oluşturacak insanları, o dönemde ihtiyaç duyacakları bilgi, beceri ve yeterliliklerle donatmak olmalıdır. Çünkü günden güne, iş ve toplum hayatında beceriler karmaşıklaşmakta, uzmanca düşünce ve karmaşık iletişim becerileri, iyi fikirleri etkin iletme becerileri ön plâna çıkmaktadır. Okullar, bunun farkında olup eğitim sistemlerini sürekli geliştirmelidir.
Okul geliştirme bir süreçtir. Modellerin oluşturulmasında; okul ikliminin, okulun kurumsal hafızasının, toplum beklentilerinin, küresel bakış açılarının, okul yöneticilerinin bilgi, beceri ve uygulama yeterliliklerinin, öğretmenlerin işlerindeki ve insan ilişkilerindeki uzmanlıklarının, bilgi ve iletişim teknolojilerindeki gelişmelerin, uluslararası sınavların / iş birliklerinin etkisi yadsınamayacak kadar güçlüdür.
(Tanıtım Bülteninden)