Grupla Psikolojik Danışma İlke ve Teknikleri Prof. Dr. Nilüfer Voltan Acar  - Kitap

Grupla Psikolojik Danışma İlke ve Teknikleri

13. Baskı, 
Nisan 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
280
Barkod:
9786051332376
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
203,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
İlk baskısı 1995'de yayımlanan Grupla Psikolojik Danışma İlke ve Teknikleri kitabına bakıldığında çok yol kat edildiği anlaşılabilir.
Kitapta, otuz beş yıllık meslek yaşamımda liderliğini yaptığım onlarca grupla psikolojik danışma oturumlarından örnekler verilmiştir. Bu örneklerin, anlatılanların anlaşılmasını kolaylaştıracağı düşünülmektedir. Diğer bir farklılık da, bu geliştirilmiş basımın resimlerle renklendirilmesi olmuştur.
Grupla Psikolojik Danışma İlke ve Teknikleri kitabının içeriğini planlarken, öğrenme modeline dayalı gruplar temel alınmıştır. Bu nedenle, danışan, psikolojik danışman kavramları kullanılmıştır. Ancak, transferans ve direnç konularında, özellikle, diğer kaynaklara atıfta bulunulduğunda hasta kavramı yer almıştır.
Kitaba, Grupla Psikolojik Danışmaya genel bir bakışla başlanmış ve özellikle grup rehberliği ve grupla psikolojik danışma üzerinde durulmuştur; çünkü, maalesef alandan olanlar bile bu iki kavramı çoğu kez karıştırmaktadırlar. Yaptıkları iş grup rehberliği olduğu hâlde, "Grupla psikolojik danışma yaptım." deyiveriyorlar ve hatta tezlerini de öyle isimlendiriyorlar.
Kitapta adı geçen bazı kavramlar üzerinde durularak sonra da grupla psikolojik danışma yapabilmesi için "psikolojik danışman"ın nasıl bir eğitim alması gerektiği konusu ele alınmıştır. Psikolojik danışma grubunun özellikleri, terapötik güçler, grubun evreleri, amaçlar, direnç ve transferansa da ayrıntılı bir şekilde değinilmiştir. Ayrıca, grupla psikolojik danışmada alıştırmalar ve yeri, güçlüğü olan danışanlar ve bu danışanlarla başetme yolları üzerinde odaklanılmıştır.