T.C Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Müdür Yardımcılığı Soru Bankası Yazar Belirtilmemiş  - Kitap
T.C Milli Eğitim Bakanlığı

Eğitim Kurumları Müdür Yardımcılığı Soru Bankası

12. Baskı, 
Temmuz 2011
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x27
Sayfa:
416
Barkod:
9786054282050
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Millî Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumları yöneticiliklerini ikinci görev olarak yürüteceklerin belirlenmesine ilişkin usul ve esaslar 13 Ağustos 2009 tarih ve 27318 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmelik” ile belirlenmiştir. Bu Yönetmelikle eğitim kurumu müdür ve müdür yardımcılıklarına atanacakların belirlenmesi için seçme sınavı yapılacağı hüküm altına alınmıştır. Yönetmelikte yer alan Eğitim Kurumları Müdür Yardımcılığı Seçme Sınavı konu başlıkları ve dağılımları aşağıdaki gibi belirlenmiştir.
MADDE 12 – (1) Müdür yardımcılığı için sınav konuları ve puan değerleri şunlardır:
a) Türkçe–dil bilgisi: %10,
b) Resmî yazışma kuralları: % 5,
c) Atatürk İlkeleri ve Türk İnkılâp Tarihi ve Ulusal Güvenlik: % 10,
d) T.C. Anayasası: (Toplam %9)
1) Genel Esaslar: %3,
2) Temel Hak ve Ödevler: %3,
3) Cumhuriyetin Temel Organları: %3,
e) Genel Kültür: % 6,
f) 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu, 3071 sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu, 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu dâhil görevin gerektirdiği diğer temel mevzuat % 60.
Bu sınava yönelik olarak, önceki yıllarda çıkmış ve özgün soruların bir arada olduğu soru bankası gereksinimi ortaya çıkmış olup, bu gereksinimi karşılamak üzere, eğitim bilimleri ve diğer birçok alanda nitelikli ürünlerin yayımlanmasına öncülük eden yayınevimiz, Eğitim Kurumları Müdür Yardımcılığı Soru Bankası’nı hazırlamıştır.
Sınavda başarılı olabilmek için yeterli bilgi düzeyinin yanı sıra çok sayıda soruyu anlayarak ve hızlı bir şekilde cevaplamak gerekmektedir. Bu özellik göz önünde bulundurularak sınavda karşınıza çıkabilecek sorular konu testleri şeklinde hazırlanmıştır.
Büyük bir gayretle hazırlanan bu kitap, size en üst düzeyde fayda sağlayacak ve Eğitim Kurumları Müdür Yardımcılığı sınavındaki başarınıza katkı sağlayacaktır.
Kitapta yer alan sorularla ilgili görüş, düşünce ve eleştirilerinizi [email protected] adresine göndermeniz yeterli olacaktır. Sorunuz en kısa sürede yazarlarımız tarafından mutlaka cevaplandırılacaktır.
Kitabın içeriği; ilgili yönetmeliğe uygun olarak hazırlanmış ve içerik buna göre titiz çalışmalar sonucunda oluşturulmuştur:
Kitabımızın, bu sınavlara hazırlanacak olan eğitimcilerimize yararlı olmasını ve sınavlardaki başarılarına katkı getirmesini diliyoruz.