Elektromagnetik Alan Teorisinin Temelleri Mithat İdemen  - Kitap

Elektromagnetik Alan Teorisinin Temelleri

4. Baskı, 
Ekim 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
243
Barkod:
9786054778140
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
270,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Yazarın 1970-1997 yılları arasında İstanbul Teknik Üniversitesi'nde vermiş olduğu derslerin notları esas alınarak hazırlanmış bulunan bu kitap, öğrenciye Elektromagnetik Teori'yi modern bir görüşle tanıtmayı amaçlamaktadır.
Kitabın bu konuda yazılmış klasik kitaplardan farkı, özellikle, elektromagnetik olayın distribüsyon niteliği ile rölativistik niteliğini belirgin biçimde ön plana çıkarmasındadır. Böylece, bir yandan, değişik fizik bünyeye sahip ortamların arakesit yüzeyinde gözlenen süreksizlikler matematik teoremlerin geçerlilik koşulları çiğnenmeden belirlenebilmekte, diğer yandan da, birbirine göre düzgün hareket halinde bulunan gözlemcilerin aynı olayı nasıl gözleyeceği, konuya uzak görünen varsayımlara ihtiyaç duyulmadan açıklanabilmektedir. Bu görüşle, Özel Rölativite Teorisi Elektromagnetik Teori'nin bir alt bölümüne dönüşmekte ve kolay bir biçimde anlaşılır hale gelmektedir.
Kitap, Elektromagnetik Teori'nin temel kavramlarını kavramaya yardımcı olan, gereksiz matematik güçlüklerden uzak, çok sayıda problem içermektedir. Bu haliyle hem lisans hem de yüksek lisans derslerinde esas veya yardımcı kitap olarak izlenebilecek düzeydedir.
(Tanıtım Bülteninden)