Başarılı İnsan İlişkilerinde Soruların Gizli Dili Halim Altınışık  - Kitap

Başarılı İnsan İlişkilerinde Soruların Gizli Dili

1. Baskı, 
Ağustos 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
14x21
Sayfa:
266
Barkod:
9786059189088
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Temin edilememektedir.
Kitabın Açıklaması
Doğru soruyu soramadığımızda doğru cevaba da ulaşamayız. Voltaire'in dediği gibi "değerimiz cevaplarımızda değil sorduğumuz sorularda saklıdır." Ünlü Antropolog C. Levi-Strauss'un ileri sürdüğü üzere, "akıllı insan doğru cevapları veren değil, doğru soruları sorandır."
Bu kitap, psikolojik denge ve mutluluğa ulaşmanız için sormanızın sizin için iyi olacağını düşündüğüm bir dizi soruları ve cevapları ele almaktadır.
İnsanı gerçek anlamda tanıyan, insanın psiko-sosyal yapısının ve özelliklerinin farkında olan, davranış ve iletişim becerilerini mükemmelleştiren, insanlarla iyi ve etkili ilişki ve iletişim geliştirebilen kişiler hayatta her zaman başarılı ve mutlu olurlar.
Hayatta başarılı ve mutlu, iyi ve etkili insan olmanın bir yolunun da doğru ve etkili sorular sormak olduğunu gösteren bu kitapta, etkili insani ilişkilerin gerçekleşmesine yönelik soru ve cevaplar konusu, Yazarın 40 yıllık bilgi ve birikiminin ürünü olarak uygulamaya yönelik biçimde örnek sorularla ve örnek olaylarla açıklanmıştır.
Bu kitap, size, aile ve iş hayatınızda, toplum içinde saygın bir yer edinmeniz için rehber olacaktır. Bu bilgiler ve soracağınız etkili sorular sayesinde, insanlarla ilişkilerinize dikkat edecek ve daha çok özen göstereceksiniz. Toplum içinde, iş hayatında ve özel yaşantınızda haklarınızı bilecek, istek ve ihtiyaçlarınızı ona göre belirleyeceksiniz. Etkili soruların gücüne ve size katacağı güce inanın!
Kitabın Konu Başlıkları
.
Soru Sorma Olgusu ve Derin Düşündürme Sanatına Genel Bakış
.
Soru Sorma ve Cevap Vermenin Hayatımıza Etkileri
.
Soru Sorma Teknikleri ve Çeşitleri
.
Cevap Kavramı ve Cevap Verme Yöntemleri
.
Düşünme ve Öğrenmede Soruların Gücü ve Etkisi
.
Hayatınızı Şekillendirecek ve İkili İlişkilerinizi Geliştirecek Örnek Sorular