Din Görevlisi Sınavlarına Hazırlık Komisyon  - Kitap

Din Görevlisi Sınavlarına Hazırlık

1. Baskı, 
Ocak 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
15x21
Sayfa:
605
Barkod:
9786053523185
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Değerli Okurlar,
Ülkemizde devlet memuru olmak veya görevinde yükselmek isteyenler, çeşitli sınavlara tabi tutulmaktadır. Bu bağlamda, Din Hizmetleri alanında Mbsts ve Yeterlik sınavları çok önem arz etmektedir. Diğer alanlarda yapılan sınavlarda olduğu gibi Din Görevlileri için yapılan sınavlarda da hazırlık kitapları adaylar için büyük kolaylıklar sağlamakta ve onlara önemli bir katkı sunmaktadır.
Kitabımızı hazırlarken her konunun, omurgası diyebileceğimiz ana unsurlarını vermenin yanında sınavlarda çıkmasını muhtemel gördüğümüz ayrıntılara özellikle dikkat çektik. Çünkü hazırlık kitaplarının amacı, adayın işini kolaylaştırmak olmalıdır.
Konu anlatımında çok aşırı sayılacak ayrıntılara girmeden, önemli noktaları vurgulayarak, mezhepler arası farklılıklara dikkat çekerek, uzun üniteleri bölümlere ayırarak ve sade bir üslup kullanarak okuyucunun en üst düzeyde faydalanmasını hedefledik.
Hazırladığımız ünite testleri ve deneme sınavlarında ölçme ve değerlendirme yöntem ve tekniklerini azami derecede dikkate aldık. Bu çerçevede soru tiplerinin hepsine yer vermeye çalıştık.
Kitabımız sınava hazırlık maksadıyla hazırlanmış da olsa içerik bakımından bir din görevlisinin her zaman faydalanabileceği temel bilgileri içermektedir. Bir iddia olmamakla birlikte kitabımız içeriği bakımından başucu kitabı olmaya adaydır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
İmamlık
.
Hatiplik
.
Kuran Kursu Öğreticiliği
.
Mülakat Sınavları
.
Hac Sınavları
.
Müezzinlik
.
Yurt Dışı Sınavları
.
İhtisasa Giriş Sınavları
.
Görevde Yükselme Sınavları