Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Prof. Dr. Seyfi Yıldırım, Doç. Dr. Sadık Erdaş  - Kitap

Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti Tarihi

15. Baskı, 
Eylül 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
495
Barkod:
9786257424073
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
180,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Tarih siyasi olarak geçmişte yaşanan önemli dönüm noktalarını, sosyal, ekonomik ve diğer alanlarda da hatırı sayılır fay kırılmalarım içerir ve inceler. Bu çerçevede tarih önemli oranda değişim unsurlarını barındırmaktadır. Bu değişimler boyut ve şiddetine göre tarih yazımının üst ve alt başlıklarını oluşturur.
Nitekim Türk modernleşme süreci Osmanlı'dan Cumhuriyete devam eden bir sürekliliğin ürünüdür. 18. yüzyıldan günümüze birbirleriyle sıkı sıkıya bağlı modernleşme hamleleri rejimlerin hüküm sürdüğü dönemlere sığmayan bir genişliktedir. Cumhuriyet dönemi inkılapları da daha önceki dönemde yapılan modernleşme hamleleri alt yapısına eklemlenmiştir. Bu kitap bilhassa bu hususu vurgulamaktadır. Modernleşme dar bir çerçevede değil ilk emarelerinin görüldüğü tarihlerden günümüze bir süreç olarak ele alındı.
Eserde konu itibariyle bahsi geçen temel kavramların ele alınması konunun anlaşılması açısından aşağıda verilmektedir.
Cumhuriyet dönemi Türk modernleşmesini tanımlama ve açıklama ihtiyacı duyan araştırmacıların çoğu ihtilal, inkılâp ve devrim kavramlarından sadece birini tercih etmekle yetinmekte, bu kavramlar arasındaki ilişkiyi göz ardı etmektedir. Eserde, konu ile ilgili kavramlara değinilmiş, genel manaları açıklandıktan sonra, farklı algılama biçimleri, diğer kavramlarla örtüşen ve farklılaşan yönleri üzerinde durulmuş..
(Önsözden)