Uluslararası Spor Federasyonlarında İş Sözleşmesinden Doğan Uyuşmazlıkların Çözümü FIFA ve FIBA Örneği Faruk Baştürk  - Kitap

Uluslararası Spor Federasyonlarında İş Sözleşmesinden Doğan Uyuşmazlıkların Çözümü

FIFA ve FIBA Örneği

1. Baskı, 
Ocak 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
401
Barkod:
9786053130239
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
325,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Çalışmanın konusu, uluslararası spor federasyonlarında iş sözleşmesinden doğan uyuşmazlıkların çözümü olduğundan, konunun incelenmesi FIFA ve FIBA'nın ilgili yargı kurullarının iş sözleşmesinden doğan uyuşmazlıklara ilişkin verdikleri kararlara dayanmaktadır.
FIFA tarafından yayımlanan kararlar ilk dönemde sadece profesyonel futbolcular ile kulüpler arasındaki ihtilaflara ilişkin olmakla birlikte daha sonra teknik direktörler ile kulüpler/federasyonlar arasındaki ihtilaflara ilişkin kararlar yayımlanmaya başlanmıştır.
"Uluslararası Spor Federasyonlarında İş Sözleşmesinden Doğan Uyuşmazlıkların Çözümü: FIFA ve FIBA Örneği" başlığını taşıyan çalışma iki ana kısımdan oluşmaktadır. İlk kısımda "Uyuşmazlıkların Çözümünde Uygulanacak Usul Kuralları", ikinci kısımda ise ilk kısma nazaran daha kapsamlı olan "Uyuşmazlıkların Çözümünde Uygulanacak Maddi Hukuk Kuralları" incelenmiştir.
(Girişten)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Uyuşmazlıkların Çözümünde Uygulanacak Usul Kuralları
.
Uyuşmazlıkların Çözümünde Uygulanacak Maddi Hukuk Kuralları
Kitapla İlgili Kategoriler