Hayvancılık Sektöründe Maliyet – Hacim – Kar Analizi Büyükbaş Hayvancılık Alanında Farklı Yatırım Alternatiflerinin Karşılaştırılması Doç. Dr. Tansel Hacıhasanoğlu  - Kitap

Hayvancılık Sektöründe Maliyet – Hacim – Kar Analizi

Büyükbaş Hayvancılık Alanında Farklı Yatırım Alternatiflerinin Karşılaştırılması

3. Baskı, 
Temmuz 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
168
Barkod:
9786057805089
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
125,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Dünya'da ve ülkemizde, insanların gıda ve birçok sektörün girdi ihtiyacını karşılaması, ekonomi ve istihdama katkı sağlaması sebebiyle tarım ve hayvancılık sektörü, en önemli sektörler içerisinde her zaman yerini almıştır. Bununla birlikte, sektöre özel risklerin fazla olması bu alanda faaliyet gösterecek girişimcilerin işini zorlaştırmaktadır. Bu çalışma ile bu sektörde faaliyette bulunmak isteyen girişimcilerin ihtiyaç duyduğu verilerin ortaya konulması amaçlanmış.
Çalışmada, farklı büyüklükteki büyükbaş süt ve et üretim işletmeleri kapsama alınmış. Yatırım fikri aşamasından itibaren, yatırım maliyetleri ile birlikte, üretilen ürünlerin birim maliyetleri ve maliyet-hacim-kar boyutlarında meydana gelen değişim ortaya konulmuş. Ayrıca her bir yatırım çeşitli boyutlarıyla incelenerek, yatırım projesi değerlendirme yöntemleri vasıtasıyla bu yatırımların yapılabilirliğine ilişkin sayısal veriler sunulmuş. Bu çalışmanın, özellikle bu alanda yatırım yapmak isteyen girişimcilere yol göstereceği düşünülmektedir.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Hayvancılık Sektörü ile İlgili Genel Bilgiler
.
Yatırım Kavramı ve Hayvancılık Sektöründe Yatırım Kararları
.
Farklı Büyüklükteki Süt Üretim İşletmelerinde Üretim Maliyetlerinin Belirlenmesi
.
Farklı Büyüklükteki Et Üretim İşletmelerinde Üretim Maliyetlerinin Belirlenmesi
.
Maliyet–Hacim–Kar Analizi ve Yatırım Alternatiflerinin Değerlendirilmesi