Devletler Hukuku Sistematik Dizini Prof. Dr. Serap Telli Akipek, Prof. Dr. Ö. İlhan Akipek, Arş. Gör. Erkan Akdoğan  - Kitap
1. Baskı, 
Nisan 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
123
Barkod:
9786055593872
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
150,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Genel olarak, hukuk, tümü itibariyle, birci (monist), ikici (düalist) ve çokcu (plüralist) açılardan sistemleştirilebilir. Hukukla ilgili bilgilerimizi, tek bir ana prensibe, tek bir fenomene irca ederek şemalandırabiliriz. O zaman hukuka dair bütün bilgilerimiz, aynı ağacın dalları olarak belirir. Diğer taraftan, bilgilerimizi, tiplerine göre, birbirlerine olan yakınlık ve uzaklık derecesine, altlık ve üstlük, öncelik ve sonralıkları-na bakarak sınıflandırabiliriz.
Bu genel çerçeve içerisinde, "Devletler Hukuku" dalının kavramlarını ve konularını, bunların içeriklerini anlatmadan, sadece başlık olarak sistematik düzen ve dizin içerisinde bir araya getirerek, bu hukuk dalında çalışanların yararlanmasına sunuyoruz.
Bu bilimsel dizinin (nomenclature) hazırlanmasında, alfabetik sistem yerine ondalık rakam sistemi tercih edilmiştir. Böylece, harflerin kısıtlayıcı, bağlayıcı karakteri yerine rakamların duruma göre genişlemeyi ve yayılmayı sağlayıcı kolaylığı tercih edilmiştir.