Sistem Analizi ve Tasarımı Dr. Ersoy Öz, Dr. Selçuk Alp  - Kitap

Sistem Analizi ve Tasarımı

1. Baskı, 
Şubat 2010
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x23
Sayfa:
261
Barkod:
9786054259120
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Sistem analizi ve tasarımı kavramları günlük hayatta kurumsal ve kişisel pek çok alanda kullanılmaktadır. Sistem analizi ve tasarımı, karar alma aşamasında doğru ya da optimal sonuçları çeşitli yöntemlerle ortaya koyar. Bu yöntemler kişisel deneyimler ya da sayısal verilerin kullanıldığı analizler aracılığıyla karar vericilere bilgi sunarlar.
Bu kitapta geniş bir kavram olan sisteme bilgi sistemleri çerçevesinden yaklaşılmış ve karar vermede sübjektif yargıları en aza indiren sayısal yöntemlerden bir kısmı ele alınmıştır.
Kitabın ilk üç bölümünde sistem analizi ve tasarımı kavramının bilgi sistemleri bakış açısı ile genel yapısı ortaya konulmuştur. Dördüncü bölümde ise bilgi sistemlerinde kullanılan araçlar incelenmiştir. Veritabanı yönetim sistemleri, büyük hacimli verilerin saklanması ve ulaşılmasını sağlayan bir bilgi sistemidir ve beşinci bölümde ele alınmıştır. Kitabın son üç bölümü ise karar vermede kullanılan temel sayısal yöntemlere (şebeke analizi, ulaştırma modelleri ve doğrusal programlama) ayrılmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Sistem Analizi
.
Bilgi Sistemleri
.
Sistem Tasarımı
.
Bilgi Sistemlerinde Kullanılan Araçlar
.
Veritabanı Tasarımı ve Yönetimi
.
Şebeke Analizi
.
Ulaştırma Modelleri
.
Doğrusal Programlama