Diferensiyel Denklemler Gabriel B Costa, Richard Bronson  - Kitap

Diferensiyel Denklemler

3. Baskı, 
Ekim 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x27
Sayfa:
392
Barkod:
9786051336060
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Schaum's serisinden çıkan Diferensiyel Denklemler kitabı; matematiğin en temel konularından birini kapsamaktadır. Kitap, hem diferensiyel denklemlerin klasik teorisini hem de pratik yapan kişilerce tercih edilen yeni çözüm yöntemlerini incelemektedir.
Matris yöntemlerine ve Laplace dönüşümlerine imkân sağlayan sistem yaklaşımı da ele alınan konular arasındadır. Matematik 1–2, Matematiğe Giriş ve Temel Matematik derslerinde yardımcı kaynak ya da ana kaynak olarak kullanılabilecek oln kitap, öğrencinin konuya daha iyi uyum sağlayabilmesi için farklı bir şekilde organize edilmiştir.
Kitapta, lineer diferensiyel denklemlerin tüm çözüm yöntemleri birbirini takip eden bölümlerde gruplandırılmıştır. Bütünlüğü, öz denklemlerle çözümleri, doğrudan belirsiz katsayılar, parametrelerin değiştirilmesi, Laplace dönüşümleri ve matris yöntemleri konuları oluşturmaktadır. Son olarak kitapta, sınır–değer problemlerine giriş niteliği taşıyan, lineer olmayan diferensiyel denklemler ve uygulanabilen nümerik yöntemler konuları yer almaktadır.