Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler – 2 Prof. Dr. Bekir Sıtkı Cemeroğlu  - Kitap
Gıda Mühendisliğinde

Temel İşlemler – 2

4. Baskı, 
Ocak 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
468
Barkod:
9786056729607
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
"Gıda mühendisliğinde temel işlemler" terimi, çeşitli gıda materyallerine farklı amaçlarla ve değişik şekillerde uygunanan bazı ortak ve genel işlemleri tanımlamak amacıyla kullanılmıştır.
Bu kitap, yeniden genişletilerek ve yararlanmayı kolaylaştırmak amacıyla iki ayrı cilde bölünerek, 2016 yılında yapılmış dördüncü baskıya aittir.
Her iki ciltteki toplam 9 bölümün 7 tanesi doğrudan temel işlemleri, 2 tanesi ise temel işlemleri tamamlayıcı bilgileri içerecek şekilde düzenlenmiştir. Tamamlayıcı bölümlerden biri olan "Temel Bilgilerin Özeti" başlıklı bölümde, gıda mühendisliği öğreniminde temel dersler olarak kapsamlı bir şekilde alınması gereken, termodinamik, ısı transferi ve akışkanlar mekaniği gibi konular, bu bölümün amacına uygun olarak sadece, çok yüzeysel ve kısa bir şekilde ele alınmıştır. Böylece eğer, bu dersler önceden alınmışsa konuların hatırlatılması, alınmamışsa bu derslere bir ön hazırlık yapılması amaçlanmış bulunmaktadır.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Kurutma
.
Evaporasyon
.
Damıtma
.
Ekstraksiyon
.
Mekaniksel Ayırma İşlemleri
.
Isıl İşlem (Sterilizasyon, Pastörizasyon)